Hoogerheide met aangepast omloop en nieuwe WK-ambities

Hoogerheide met aangepast omloop en nieuwe WK-ambities

De heraanleg van de Brabantse wal in Hoogerheide heeft heel wat veranderingen met zich meegebracht voor de afsluitende wereldbekermanche in de Nederlandse gemeente. Organisator Adrie van der Poel hertekende de aankomstzone grondig voor de wedstrijd.

De hooggelegen aankomststrook is verdwenen en maakte plaats voor een totaal vernieuwde weg. Waar de renners vorig jaar nog startten en finishten op het dek van een vlakke viaduct over de Brabantse Wal, zullen zij dit jaar de hoogteverschillen van die wal aan den lijve ondervinden.

23660428014_82ccd11de9_zDe werkzaamheden van de Scheldeweg zijn nog geen maand klaar. Van der Poel kan wellicht nog geen gebruikmaken van de trap met 70 betonnen treden, die leiden naar het uitzichtspunt over de polder.

Het zand moet zich daar allemaal nog zetten. Volgend jaar kunnen we nog meer gebruik maken van de nieuwe situatie nu het viaduct uit de Scheldestraat is verdwenen”, zegt Van der Poel aan BN DeStem. “Nu wordt het afwachten. Blijft het droog kunnen we hem wel gebruiken.” Als het toch te nat is worden de lusjes in weide verlengd.

Heel het vernieuwingsproject moet in 2020 klaar zijn. Hoogerheide zou dan ook graag het WK weer verwelkomen. “In dat jaar is het project Brabantse Wal klaar en daar hangen we het graag aan op”, besloot van der Poel.

Animatie parcours met trappen