Hoeke (3de) en Kopecky (10de) blikken terug op hun wedstrijd in Tabor

Hoeke (3de) en Kopecky (10de) blikken terug op hun wedstrijd in Tabor

Twee opvallende namen stonden er aan de start van de eerste manche van de Toi Toi Cup in Tabor. Zo zakten Tomas Kopecky en Geerte Hoeke af naar Tsjechië. Geerte Hoeke wist er een knappe derde plaats uit de brand te slepen. Tomas Kopecky had minder geluk, hij kreeg al vroeg in de wedstrijd af te rekenen met materiaalpech.

“Het was een fysiek zeer zwaar rondje met veel hoogteverschil”, vertelde Geerte Hoeke aan start-box.be “Er waren veel toeschouwers en de ambiance was geweldig. Ik nam een goede start en dook als zesde het veld in. De eerste twee waren al snel weg, maar daarachter nestelde ik me in een groepje van vier.”

14509156_10207678393101925_1695025121_nEven later trok Hoeke ten aanval. “In de voorlaatste ronde riep Petr Kopecky vanuit de materiaalpost dat ik bij de balkjes moest wegrijden. Daar gaf ik dan ook vol gas en zo kon ik naar de derde plaats rijden. Totaal kapot en super blij kwam ik over de finish. Het was voor mij de zwaarste wedstrijd tot nu toe, maar met de mooiste uitslag.”

Materiaalpech

Tomas Kopecky kende geen goede start. Zo kreeg hij af te rekenen met materiaalpech. Hij zette alles op alles en sleepte alsnog een top tien plaats uit de brand. Door zijn sterke inhaalrace zette hij ook nog eens de twee snelste rondes achter zijn naam.

“In de eerste bocht vloog mijn tube eraf”, aldus Tomas Kopecky. “Zo vertrok ik pas terug twee minuten achter de laatste renner. Ik had enorm goede benen en ik probeerde dan ook nog zoveel mogelijk plaatsen op te schuiven. Ik raapte zo renner per renner op met uiteindelijk de tiende plaats als gevolg. Erg jammer dat ik geen UCI-Punt wist te behalen”.

Foto: www.jsphoto.cz