Hoe het allemaal begon voor Andreas Goeman: “Op de crossfiets kan ik mij uitleven”

Hoe het allemaal begon voor Andreas Goeman: “Op de crossfiets kan ik mij uitleven”

Van de voetbal naar de crossfiets. Net zoals vele andere veldrijders was Andreas Goeman vroeger, voor dat hij begon met veldrijden, op het voetbalveld te vinden. Zo speelde hij vijf jaar lang bij Standaard Denderleeuw. Naast het veldrijden heeft Andreas Goeman nog een grote passie. Zo is hij in de zomer geregeld aan de visvijver in de buurt te vinden.

“Ik was vroeger bezeten door voetbal”, begint Andreas Goeman zijn verhaal. “Ik voetbalde bij Standaard Denderleeuw. Dit deed ik vijf jaar lang heel erg graag. We hadden dan ook een zeer toffe groep. We amuseerden ons rot. Overigens hadden we ook nog een erg goed team, zo verloren we in die vijf jaar tijd slecht een vijftal keer.”

15397851_10208220416452170_293827740_oNaast de voetbal heeft Goeman nog een andere grote passie. Zo haalt hij na het veldritseizoen geregeld zijn vishengel boven. “De passie voor vissen heb ik gekregen door mijn vader. Hij is dan ook een goede visser. Samen met mijn nonkel deed hij vroeger wedstrijden.” Ook Goeman begon later aan wedstrijden deel te nemen. “Dit ging heel erg goed. Ik won bijna altijd. Deze passie draag tot op de dag van vandaag nog steeds met me mee.

Het allerbelangrijkste voor de tweedejaarsjunior is toch nog steeds veldrijden. “Veldrijden is en blijft toch nog wel altijd belangrijker voor me. Dat is dan ook nog het gene wat ik het liefst van al doe. Ik heb dan ook geen spijt dat ik uiteindelijk voor het veldrijden heb gekozen. Ik kan mij er volledig in uitleven.”

Na lang zagen…
64285_100978223415944_564297275_n

Goeman kreeg de liefde voor de fiets door zijn neven. “Ik ben eigenlijk begonnen met fietsen door mijn neven. Ik ging eens kijken naar hen en ik was zo zelf meteen verkocht. Na lang zagen kreeg ik dan ook mijn eerste crossfietsje, een Zannatta.”

Zo was Goeman al snel vertrokken. “Ik was niet het grote talent bij de jeugd, maar stilletjes aan werd ik als maar beter en beter. Dit lijdt tot waar ik nu sta. Ik kan mij nu volledig laten ontpoppen tot een goed atleet.”

“Ik mag toch wel zeggen dat ik bij de top van het Belgische veldrijden bij de junioren behoor. Ik besef dat er wel jeugdrenners zijn die naar mij opkijken. Dat ik in de trui van Telenet-Fidea Lions mag rijden motiveert me om het beste van mezelf te geven.”

15271478_612087768971651_487931426_o