Hoe groot is de kans op ‘God save the Queen’ bij de junioren?

Hoe groot is de kans op ‘God save the Queen’ bij de junioren?

“God save our gracious Queen!  Long live our noble Queen! God save the Queen! Send her victorious, happy and glorious, long to reign over us, god save the Queen…” We horen het Britse volkslied nog steeds nagalmen van tijdens de podiumceremonie vorig jaar in het Luxemburgse Bieles. Wat kunnen ze dit jaar bij de junioren?

Eén, twee én drie. De plekken op het WK-podium vorig jaar werden respectievelijk bezet door Tom Pidcock, Daniel Tulett en Ben Turner. De Britse overmacht was groot. De kans op opnieuw zo’n scenario lijkt klein, al zijn ze ook dit jaar niet kansloos.

Het zal vooral uitkijken zijn naar Ben Tulett, de jongere broer van Daniel. Hij is nog maar eerstejaarsjunior, maar bewees al meermaals sterk voor de dag te kunnen komen. Denk maar terug aan zijn bronzen medaille op het Europese kampioenschap.

Dalende lijn?

Akkoord dat is al enkele maanden geleden en tijdens de laatste wereldbeker in Hoogerheide haalde hij de aankomst niet. Tijdens die wedstrijd liep hij een lichte verrekking op, maar die zou hem op het WK niet mogen hinderen. Ook zijn derde plek in Namen, op vergelijkbare omloop, spreekt in zijn voordeel. Tulett maakt in september overigens de overstap naar IKO Beobank.

Een ander noemenswaardig Brits ijzer in het vuur is Sean Flynn. Hij werd, na pech van Tulett weliswaar, Brits kampioen. Tijdens de wereldbeker in Namen werd hij vijfde. In Hoogerheide pas zeventiende. Het zal afwachten worden wat hij met een goede dag kan neerzetten op dit WK.