Hoboken – Shana Maes wint ondanks materiaalpech in openingsronde

Hoboken – Shana Maes wint ondanks materiaalpech in openingsronde

Shana Maes was zondag de beste in Hoboken, een wedstrijd meetellend voor De Moedige Veldrijder. Maes kende in de eerste ronde materiaalpech maar zette de scheve situatie nog recht. Nele Van Maldeghem finishte solo als tweede. Marlies Beckers werd derde op ruime afstand.

Van Maldeghem, Beckers en Boons zaten van in het begin mee op de voorposten. Voor Shana Maes liep het al van in het begin mis. Na de eerste bocht blokkeerde haar ketting waardoor Maes kostbare tijd verloor en zo op achtervolgen was aangewezen.

Voorin werd er uiteraard niet gewacht. Van Maldeghem en Beckers trokken door, maar na twee ronden kwam Maes voorin weer aansluiten. Maes beschikte over een stel goede benen en ging er uiteindelijk op en erover.

Vooral de strijd om plaats twee bleef spannend. Die werd uitgevochten tussen Van Maldeghem en Beckers. Ook Boons leek weer aanspraak te gaan maken na een sterke terugkeer. Uiteindelijk vergaloppeerde Boons zich en moest zo de twee opnieuw laten rijden.

Maes reed naar haar eerste overwinning en won alsnog overtuigend. Van Maldeghem op het tweede schavotje kon Beckers achterlaten die op meer dan een minuut als derde finishte. Yenthe Boons werd vierde, Valerie Boonen eindigde vijfde.

Uitslag

  1. Shana Maes
  2. Nele Van Maldeghem
  3. Marlies Beckers
  4. Yenthe Boons
  5. Valerie Boonen
  6. Caren Commissaris
  7. Nathalie Nijns
  8. Marijke De Pauw