Hoboken prooi van Nys en Van den Broeck: “Deze zege is voor mijn grootvader”

Hoboken prooi van Nys en Van den Broeck: “Deze zege is voor mijn grootvader”

Arno van den Broeck kende een niet al te beste seizoenstart als tweedejaarsjunior, maar hij wist zondag toch weer aan te knopen met een overwinning in Hoboken.

Al vanaf de start probeerde de man van IKO-Beobank de koers te controleren. “In de derde ronde heb ik extra druk gezet en toen ik hoorde dat er achter mij een foutje werd gemaakt zette ik vol door”, vertelde hij zijn verhaal.

Hij zocht meteen naar zijn eigen tempo. “En dat vond ik gelukkig snel. Ik zag mijn voorsprong enkel groeien en ik kon zo solo naar de overwinning rijden.” Witse Meeussen en Vince van den Eynde vervolledigden het podium.

“Voor mijn grootvader”

Van den Broeck maakte een moeilijk tijd door. “Deze zege doet daardoor uiteraard extra deugd. Afgelopen zomer verloor ik mijn grootvader die tevens één van mijn grootste fans was. Deze zege is voor hem én voor mijn familie. Zij zijn me blijven steunen ook op de momenten dat het moeilijk ging.”

Bij de nieuwelingen was de overwinning opnieuw voor Thibau Nys. Hij haalde het van Jetze Van Campenhout en Ward Huybs. Daardoor was het volledige podium opnieuw bezet door het AA Drinks Jongerenteam.