Hellendoorn – Dekker en Kamp winnen eerste test op parcours NK

Hellendoorn – Dekker en Kamp winnen eerste test op parcours NK

In het Nederlandse Hellendoorn stond er vandaag, op het parcours van het komende Nederlandse kampioenschap, een ‘testwedstrijd’ op het programma. Bij de nieuwelingen ging Ryan Kamp er met de zege aan de haal. Jens Dekker zette zijn zegereeks door en won bij de junioren.

“Aangezien de wedstrijd op het parcours van het komende Nederlandse kampioenschap werd gereden, wilde ik hier erg graag rijden”, vertelde Dekker na afloop aan start-box.be “Er zat veel hoogteverschil in en een kuil die wel wat weg heeft van die in Zonhoven. Weliswaar was er wel iets minder puur zand aanwezig.”

Samen met Thymen Arensman was Dekker al van in de eerst ronde weg. “Arensman wist nog even bij me te blijven, maar op de laatste klim moest hij van de fiets. Ik pakte enkele seconden die ik steeds verder wist uit te bouwen. Het was al bij al een relatief makkelijke overwinning. Al gaf ik me toch helemaal vandaag.”

Komend weekend zal de regerende Europese kampioen een weekend rust inbouwen. In Spa-Francorchamps zal hij terug in België te zien zijn.

Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Ryan Kamp, hij haalde het op de zanderige omloop voor Tomas Kopecky en Bart Artz.