Helen Wyman wint na verschroeiende finale

Helen Wyman wint na verschroeiende finale

Helen Wyman heeft de Superprestige op de F1-omloop in Spa-Francorchamps op haar naam geschreven. Wyman haalde het in de absolute finale na een spannend duel met haar landgenote Nikki Harris. Sanne van Paassen die ook deel uitmaakte van de kopgroep maar later moest afhaken, werd derde. 

De overvloedige regen mistte zijn effect niet in Spa-Francorchamps. De omloop werd een stuk ingekort maar dat lieten de Boer en Wyman niet aan hun hart komen. De twee vertrokken als beste al nam Harris daarna het commando over.

En de Britse had er duidelijk zin in want ze vertrok verschroeiend. De reactie kwam er van Majerus die in de verdediging ging. Majerus kreeg steun van Wyman, Van Loy, de Boer en Van Paassen. Verschueren mistte opnieuw haar start al zou de oorzaak een kapotte schoen zijn geweest.

Wyman nam daarna het voortouw in de achtervolging. Nog steeds volgden Van Paassen en Majerus terwijl van Loy wel moest afhaken. Daarachter volgde dan de Amerikaanse Anderson die er dit weekend voor het eerst weer bij is in België.

Harris tegen een groep van vier, maar toch kon Harris weer wat uitlopen. Van Paassen probeerde het een keer maar ze schudde Wyman en Majerus niet van zich af. Ondertussen zette Verschueren haar weg naar voren verder en ging over Anderson.

En toch. De voorsprong van Harris die dicht naar de twintig seconden ging viel plots terug naar een zestal seconden. Het waren Wyman en Van Paassen die alleen op zoek gingen naar de leidster. Majerus moest passen. Verschueren reed op dat moment op plek vijf.

En het lukte de twee ook want we kregen opnieuw drie leidsters: Van Paassen, Harris en Wyman. Dat de drie het onder hun zouden gaan uitmaken was toen bijna zeker. Majerus op vier gaf toen 21 seconden prijs.

Het werd een laatste ronde om duimen en vingers van af te likken. Alle drie probeerden ze het maar geen één van de drie kreeg een gat. Wyman op kop en toen leek van Paassen de rol te moeten lossen.

Wyman probeerde het opnieuw en ze leek een kloofje te gaan slaan. Harris gaf zich niet gewonnen en bleef haar landgenote in het vizier houden. Maar uiteindelijk trok Wyman toch aan het langste eind en haalde ze het voor Nikki Harris en Sanne van Paassen, die knap derde werd. Majerus viel naast het podium, Verschueren werd nog vijfde.

In het klassement springt Verschueren door het forfait van Sanne Cant naar de leiding. De Belgisch-Europees kampioene staat nu tweede, Helen Wyman staat voorlopig op drie.

Uitslag

  1. Helen Wyman
  2. Nikki Harris
  3. Sanne van Paassen
  4. Christine Majerus
  5. Jolien Verschueren
  6. Elle Anderson
  7. Ellen van Loy
  8. Femke van den Driessche
  9. Loes Sels
  10. Maud Kaptheijns