Helen Wyman wint in Rucphen na Brits onderonsje

Helen Wyman wint in Rucphen na Brits onderonsje

Helen Wyman heeft de veldrit in Rucphen gewonnen. Wyman haalde het voor haar landgenote Nikki Harris die vorig jaar nog de beste was in de Nederlandse gemeente. Sanne van Paassen werd na een spannende strijd met Loes Sels alsnog derde.

Het was Helen Wyman die van in het begin het voortouw nam. Al snel ging ze er samen met Nikki Harris en Sanne van Paassen vandoor. Sels, Majerus en Havlikova moesten passen en zagen zo hun winstkansen al vroeg in rook opgaan.

Weinig modder en een stevige tred en Wyman die er duchtig de pees oplegde. Harris bleef volgen maar van Paassen moest de rol lossen. De twee Britse dames gingen zo alleen op pad terwijl van Paassen even later het gezelschap kreeg van Loes Sels.

Voorin bleef Wyman een tijdlang op kop. Harris keek de kat uit de boom maar plaatste in de slotronde dan toch de ultieme aanval. Veel meer dan tien meters kreeg Harris niet maar toch leek het dat de Britse kampioene aan het langste eind zou trekken.

En toch. In de slotfase kon Wyman opnieuw richting het wiel van Harris springen, verraste haar en ging alsnog aan de haal met de zege. Harris werd tweede terwijl het ook om de derde plaats bijzonder spannend bleef. Uiteindelijk bleef een sprintende Sanne van Paassen, Loes Sels nog voor.

Uitslag

  1. Helen Wyman
  2. Nikki Harris
  3. Sanne van Paassen
  4. Loes Sels
  5. Pavla Havlikova
  6. Christine Majerus
  7. Bianca van den Hoek
  8. Ceyl del Carmen Alvarado
  9. Floor Weerink
  10. Asa Maria Erlandsson