Helen Wyman wil Hoogerheide evenaren, Nikki Harris stoomt zich mentaal klaar

Helen Wyman wil Hoogerheide evenaren, Nikki Harris stoomt zich mentaal klaar

Helen Wyman en Nikki Harris zullen het moeten doen voor Groot-Brittannië. De twee kennen niet hun beste seizoen maar slecht doen ze het ook niet. Wyman won aan vertrouwen op het Britse kampioenschap en in Otegem. Maar ook Harris kreeg opnieuw wat vertrouwen naar haar overwinning in Rucphen.

Wyman heeft maar één doel en dat is haar derde plaats van vorig jaar in Hoogerheide evenaren. Maar die kans is alles behalve groot, hoewel, de Britse won dit seizoen al vijf keer en stond vijftien keer op het podium. ”Vorig jaar wist ik dat het mijn jaar was, maar ik durf niet te zeggen dat mijn seizoen slechter is”, vertelt de Britse kampioene.

”Ik had dit seizoen veel problemen met de gezondheid. Mijn vertrouwen kreeg een beuk maar dat heb ik na Otegem en het kampioenschap weer rechtgezet, dus ik acht mij niet kansloos. Ik zal er in ieder geval voor vechten. Trouwens, Eva Lechner was tot Hoogerheide ook geen favoriet. Zij toonde zondag dat alles kan.”

Wyman trok trouwens voor de wereldbekermanche in Hoogerheide nog op trainingsweek in het warme Spanje met het oog op het WK. Maar die verliep niet zoals gehoopt. ”Ik voelde mij elke dag beter. Ik deed goede trainingen maar jammer genoeg werd ik vrijdag voor Hoogerheide ziek. Voorlopig gaat het alweer beter. Ik ben nog niet 100 procent fit maar ik heb nog enkele dagen om volledig te herstellen.”

Tot slot stelt ze ook dat het weer zijn rol zal opeisen. Wyman verkende woensdag de omloop al eens een keer. ”’De omloop was nog droger dan de Wereldbekermanches van de voorbije jaren, en dan hebben we al een bijzonder snelle wedstrijd. Maar het wordt elke dag kouder en er wordt ook nog sneeuw verwacht. Laat die witte vlokjes maar komen, hoewel, ik twijfel nog”, grijnst ze.

Bekijk het verkenningsfilmpje hier

Nikki Harris: “Ik hoop vooraan mee te vechten”

Nikki Harris won twee keer dit seizoen: In Rucphen voor de tweede keer maar dat was al geleden van Spa-Francorchamps. Ze doormaakt niet haar beste seizoen en hoopt dat nog recht te zetten met een goede WK-prestatie. ”Ik hoop gewoon mee te strijden vooraan in de wedstrijd. Als ik er alles heb uitgehaald wat er inzit ben ik tevreden”, blikt Harris dan weer vooruit.

Haar overwinning in Rucphen deed haar goed. ”Ik heb er enorm van genoten. Ik was ook enigszins verrassend want ik had er net een zware trainingsweek opzitten. Zonder al te veel rust begon ik aan het weekend en ik voelde mij opnieuw de ‘oude’ Nikki.”

”Het was dan ook niet onlogisch dat het in Hoogerheide opnieuw minder ging. Ik had een hele slechte start en maakte dat eigenlijk nooit meer goed. Ik voelde de twee zware trainingsweken enorm in de benen. Daarom doe ik deze week niets anders dan rusten en mij mentaal klaarstomen.”