Helen Wyman staakt seizoen vroegtijdig

Helen Wyman staakt seizoen vroegtijdig

Zoek de volgende wedstrijden niet meer naar Helen Wyman want de meervoudig Brits kampioene staakt het seizoen vroeger dan verwacht. Wyman sukkelt al sinds Loenhout met een knieblessure en moet nu rusten.

In Loenhout kwam Helen Wyman met haar knie hard terecht op het asfalt. Het leverde haar een pijnlijke knieblessure op. “Het had een grote invloed op mijn trainingen en wedstrijden. Ik kon niet op de volle honderd procent rijden tijdens een wedstrijd.”

“De laatste wedstrijd kon je zien dat ik nog best goed kon starten maar die goede start kon ik niet echt aanhouden, door die knie.” Het is daarom ook dat Wyman beslist om vroeger af te zwaaien.

“Het is tijd om te rusten. Ik zal de resterende wedstrijden moeten missen, dus focus ik mij op het volgende seizoen. Ik wil volgend seizoen sterker zijn dan ooit”, vertelt Wyman.

“Ik zal nog harder moeten werken om op het WK-podium te staan”

De sterke prestaties van Thalita de Jong zijn ook Helen Wyman opgevallen. “De komst van Thalita de Jong zorgde voor een grote uitdaging voor de veldrijdsters. Thalita is snel maar ze was ook nog bijzonder fris.”

“Dat wil zeggen dat ik nog harder zal moeten werken, zeker als ik op het WK-podium wil staan. Maar dan moet ik nu rusten en zorgen dat mijn knie weer in orde is zodat ik mijn trainingen deftig kan afwerken.”

“Ik vind het spijtig om Middelkerke te moeten missen omdat ik er graag rijd. Maar nu moet ik denken aan de toekomst. Ik ben weliswaar tevreden met het seizoen. Ik won drie keer maar een ziekte hield mijn progressie wat tegen.”

“Ik hoopte misschien op meer overwinningen maar ik heb héél wat geleerd dit seizoen. Tot slot wil ik zeggen dat Sanne Cant opnieuw de beste was dit seizoen, maar de kloof is kleiner geworden met de anderen. Ik wil er alles aandoen om die kloof nog kleiner te maken, en zo meer dat podium op te klimmen”, besluit Helen Wyman.

 

 

 

.”