Helen Wyman rondt knappe solo succesvol af

Helen Wyman rondt knappe solo succesvol af

Helen Wyman heeft de Flandriencross in Hamme-Zogge gewonnen. De Britse verraste met een lange solotocht en rondde die dan ook nog eens knap af. Cant werd tweede nadat ze halfweg wedstrijd kettingproblemen had. Nikki Harris werd derde.

Het was Brits kampioene Helen Wyman die als snelste vertrok. Zij kreeg Sanne Cant, Sophie de Boer, Ellen van Loy, Pavla Havlikova, Nikki Harris en Loes Sels mee in haar spoor. Verschueren mistte haar start opnieuw en moest dus weer achtervolgen.

Maar voorin trok Wyman meteen door. Ze zorgde voor een eerste afscheiding waardoor een kwartet bestaande uit Wyman zelf, Nikki Harris, Ellen van Loy en Sanne Cant aan kop kwam. Daarachter volgden Havlikova en de Boer.

In de kopgroep kon Wyman een kloofje slaan. Wyman die in Hamme een parcours vond op haar maat reed al snel een voorsprong van zo’n tien seconden bij elkaar. Harris en Cant gingen in de verdediging, Van Loy kreeg het lastig en moest stilletjes afhaken.

In de achtervolging kreeg Cant kettingproblemen waardoor Harris alleen op stek twee kwam, Cant wisselde van fiets en moest plots op een achterstand van zo’n halve minuut aankijken. Daarachter volgden nog steeds Van Loy en Havlikova.

Voorin maakte Wyman weinig fouten. Cant deed er nog wel alles aan maar strandde uiteindelijk op tien seconden. Wyman rondde haar solotocht knap af en reed naar haar eerste overwinning in Europa dit seizoen.

Nikki Harris werd uiteindelijk derde voor Havlikova. Ellen van Loy moest nog een plaatsje toegeven en werd uiteindelijk vijfde. Daarachter volgde De Boer die zesde werd. Verschueren moest zich tevreden stellen met plaats zeven.