Helen Wyman maakt wederoptreden in Hoogerheide en komt ook naar België

Helen Wyman maakt wederoptreden in Hoogerheide en komt ook naar België

Goed nieuws vanuit het kamp van Helen Wyman. Die heeft te kennen gegeven in Hoogerheide haar wederoptreden te maken. Wyman zag haar seizoen in rook opgaan na een zware val tijdens het Europese kampioenschap. Wanneer Wyman terug zou komen was nooit echt duidelijk maar uiteindelijk zal ze dan toch nog enkele keren te aanschouwen zijn.

De vreselijke beelden staan misschien nog in uw geheugen gegrift? Helen Wyman die op het EK in het Franse Pont-Chateau een vreselijke smak maakte en zo haar seizoen in grotendeels in rook zag opgaan. De operatie achteraf verliep niet al te vlot en lang was dan ook onduidelijk of Wyman dit seizoen nog wel in actie zou komen.

Maar de laatste weken kwam er dan toch hoopgevend nieuws. Wyman kreeg eind december een positieve ‘go’ om de veldtrainingen te hervatten en werkt(e) hard aan haar weg terug. En meer nog… ook dit seizoen zal ze nog enkele keren te zien zijn in het veld. Te beginnen met de wereldbeker in Hoogerheide en het wereldkampioenschap in het Luxemburgse Bieles.

“Ik ben eerst en vooral blij dat ik dit seizoen nog in actie kan komen”, vertelt Wyman. “Maar bovenal gemotiveerd om mij dit seizoen nog te laten opmerken.” Dat Wyman inderdaad gemotiveerd is, mag duidelijk zijn. Zo trok Wyman dit weekend niet naar Bradford (Brits kampioenschap) om Amira Mellor aan te moedigen maar bleef ze wel in Frankrijk om te trainen.

En toch belooft het alles behalve een makkelijke klus te worden. Wyman zal in de wereldbeker en allicht ook op het WK moeten aanvatten vanop de derde startrij. “Ja, dat is aanpassen als je al twaalf jaar lang, week na week op de eerste startrij staat”, geeft de meervoudige Britse en Europees kampioene toe.

“Maar eigenlijk vind ik het best wel eens interessant. En trouwens, mijn startplaats mag in geen geval een excuus zijn. Katerina Nash kwam in Namen als 24ste aan de start en won op meesterlijke wijze. Marianne Vos deed in Zolder zelfs straffer en vertrok daar als 49ste. Geen excuus dus.”

Wyman zou dan ook Wyman niet zijn als ze nooit excuses zocht. “Ik hoop gewoon dat ik de top tien kan induiken, dat zou mooi zijn. Vraag mij nu niet of dat realistisch is want daar kan ik geen antwoord op geven. Ik voel gewoon dat ik veel progressie maak, ik voel mij even sterk als de voorbije jaren in deze periode. Ik voel mij misschien zelfs fitter.”

Belgisch ‘avontuur’

Eerst volgende afspraken met Wyman dus in Hoogerheide en Bieles. Maar Wyman breidt ook nog een Belgisch stuk aan haar korte seizoen. Na het WK werkt Wyman de twee finalemanches van de Superprestige in Hoogstraten en Middelkerke af en start ze ook nog in Lille.

“Ik ben iemand die constant gebrand is op resultaat en dat zou ik liefst van al ook dit seizoen nog hebben. En eerlijk gezegd, ik denk dat deze drie wedstrijden mooie kansen bieden. De meeste rensters vechten tegen de vermoeidheid terwijl ik nog fris en heel gemotiveerd ben.”

“Ik kan niet meer doen datgene wat mijn lichaam toelaat maar ik ga alles uit de kast halen om toch minstens een keer op het podium te staan. Ik hou van de Belgische wedstrijden, tijd om te laten zien dat ik het gemist heb”, besluit Wyman.

Foto – MTB Nazgul