Hele dag veldritspektakel in ‘de dreef’ van Vorselaar

Hele dag veldritspektakel in ‘de dreef’ van Vorselaar

De Moedige Veldrijder strijkt nu zaterdag neer in Vorselaar. Op en rond de Kasteeldreef wordt er heel de dag gestreden voor de overwinningen én de Antwerpse titels in het veld bij onder andere de junioren en dames.

Op het domein in de veldritgemeente tekende Geert Wellens en zijn team een uitdagende omloop uit. Met veel draaien, keren, klimmen, dalen, een brug en een lange aankomstzone heeft het bosparcours alles wat nodig is voor een boeiende veldritdag.

Bij de junioren is het vooral uitkijken naar Toon Vandebosch. De tweedejaarsjunior droogde in Geraardsbergen de internationale concurrentie af en is dan ook topfavoriet voor de Antwerpse titel.

Ook de dagzege ligt voor het grijpen, al zal hij daarvoor toch eerst moeten afrekenen met de concurrentie zoals Andreas Goeman. Voor de overige PK-medailles is het kijken naar onder andere Jelle Camps, eerstejaars Arno Van Den Broeck en Niels Vandeputte.

Aandacht voor de dames

Er staat ook een aparte dameswedstrijd op het programma. De organisatie voorzag zelfs een mooie prijzenpot voor de dames elite en dames jeugd. Beide categorieën verdelen elk 400 euro. Het is afwachten wie er aan de start zal verschijnen. Ellen van Loy zit in Amerika en zal haar titel in elk geval niet verlengen. Het is dus uitkijken naar dames zoals Githa Michiels, Loes Sels en Shana Maes.

Ook bij de nieuwelingen wordt er gecrosst, al is het niet voor de provinciale trui. Voor de dagzege nemen Ryan Cortjens, Witse Meeusen en Luke Verburg het tegen elkaar op.

Volg de nieuwelingen-, junioren- en dameswedstrijd live via onze site en de Start-box App. Ben je ook aanwezig? Kom dan zeker een kijkje nemen aan de Start-boxstand net voorbij de aankomstzone.

Programma

11u00 –  Masters B
11u01 –  Masters C
12u00 – Amateurs en Masters
13u00 – Nieuwelingen
14u00 – Juniores
15u00 – Dames Elite & Dames Jeugd
16u00 – Elite zc & Belofen