Hasselt – Vrachten voert one-man-show op

Hasselt – Vrachten voert one-man-show op

Aan Arne Vrachten was zaterdag niets te doen in het Kapermolenpark van Hasselt. De renner van Young Telenet-Fidea reed van start tot finish aan de leiding en haalde zo zijn eerste zege van het seizoen. Timo Kielich werd na een spannende strijd nog tweede voor Mathijs Wuyts. 

Arne Vrachten was duidelijk gebrand op een overwinning. Nu dat de toppers met de wereldbeker in Koksijde in het vooruitzicht afwezig waren, was het een uitgelezen kans voor de eerstejaarsjunior. Die kans benutte hij volledig door al vanaf de start stevig door te trekken.

Diederik Pemen was de eerste die de kloof probeerde te dichten, maar de ontketende Vrachten duldde geen tegenstand. Met een verschroeiend tempo werkte hij ronde na ronde af en kwam hij solo met meer dan één minuut voorsprong over de meet.

Achter hem was er meer spanning. Mathijs Wuyts was lang de eerste achtervolger, maar kreeg met nog twee ronden te gaan gezelschap van Timo Kielich. De slecht gestarte Limburg was opdat moment bezig aan een huzarenstukje.

Het duo ging wiel in wiel door tot in de laatste meters van het veld. Het beukwerk van Kielich werd beloond, want net voor de meet brak Wuyts. Pieter-Jan Vliegen, ook een Limburg, kon lang mee met Kielich, maar was meer dan tevreden met zijn vierde plaats.

Jente Tielemans werd nog vijfde, voor de Luxemburger Tristan Parotta en Stef Serré. Diederik Pemen kwam na twee lekke banden ver van de meet nog als achtste over de meet, voor Limburgs kampioen Dennis Blommen.

Audio – Vrachten: “Dit had ik niet verwacht”

Uitslag

  1. Arne Vrachten
  2. Timo Kielich
  3. Mathijs Wuyts
  4. Pieter-Jan Vliegen
  5. Jente Tielemans
  6. Tristan Parotta
  7. Stef Serré
  8. Diederik Pemen
  9. Dennis Blommen