Hasselt – Opnieuw Sanne Cant in Kapermolenpark

Hasselt – Opnieuw Sanne Cant in Kapermolenpark

Sanne Cant zet haar zegereeks door met een klinkende overwinning in Hasselt. De Belgische kampioene ontdeed zich voor half koers van de Nederlandse Maud Kapethijns. Ellen van Loy werd na een spannend slot derde.

De dameswedstrijd in Hasselt viel snel in zijn definitieve plooi. Sanne Cant en Maud Kapethijns reden weg van de rest en ze maakten er in de regen een spannend duel van. Eerst leek Cant vlot weg te rijden, maar met een sterke zandpassage kwam Kapethijns weer aansluiten bij Cant. Achter het duo was Ellen Van Loy eenzaam in de achtervolging.

Met nog twee ronden te gaan vond Cant het wellentjes geweest en trok nog eens stevig door. De definitieve beslissing zo bleek, want Kapethijns zag de Belgische kampioene pas terug in het interviewtentje.

Voor de derde plaats werd het uiteindelijk nog spannend. Ellen van Loy kreeg in de finale nog gezelschap van Helen Wyman, maar de dame van Telenet-Fidea beet door en werd toch nog derde. Bianca van den Hoek was vijfde, voor Manon Bakker en Floor Weerink.

Uitslag

  1. Sanne Cant
  2. Maud Kapethijns
  3. Ellen van Loy
  4. Hellen Wyman
  5. Bianca van den Hoek
  6. Manon Bakker
  7. Floor Weerink
  8. Lindy van Anrooij
  9. Linda ter Beek