Hasselt – Niels Vandeputte beste in het Kapermolenpark

Hasselt – Niels Vandeputte beste in het Kapermolenpark

Zonder al te veel problemen heeft Niels Vandeputte de nieuwelingenwedstrijd in Hasselt op zijn naam geschreven. Het is al de zesde zege voor hem. Vanaf de tweede ronde reed hij gestaag weg uit de kopgroep. Belgisch eerstejaarskampioen werd nog tweede voor Len Dejonghe. Vanaf 1 januari allemaal ploegmaten bij Enertherm-BKCP.

Het waren de gebruikelijke namen die een snelle start maakte in Hasselt. Arno Van Den Broeck en Anders Verdonck voelden als eerste de hertekende omloop aan de tand. Van Den Broeck nam het voortouw in de eerste ronde met in zijn spoor Verdonck, Vandeputte, Arts, Dejonghe, Clynhens en Cortjens.

Die grote kopgroep werd echter al snel uitgedund. Onder het commando van Van Den Broeck reden, Vandeputte, Cortjens en Dejonghe weg van de rest. Opvallend: vanaf 1 januari rijden ze allemaal in de kleuren van Enertherm-BKCP.

Voorbij half koers zette Vandeputte alles stevig onderdruk. De rest van de kopgroep moest passen en Vandeputte begon aan zijn lange solotocht. Achter hem viel de groep nog verder uit elkaar. Arno Van Den Broeck was snel zeker van plaats twee, terwijl Len Dejonghe nog als derde het podium op mocht. Ryan Cortjens werd na zijn snelle tweede ronde vierde en eerste eerstejaars.

Uitslag

1. Niels Vandeputte
2. Arno Van Den Broeck
3. Lenn Dejonghe
4. Ryan Cortjens
5. Bart Artz
6. Jens Clynhens