Haperende versnelling houdt Coremans niet van zevende zege in Niel

Haperende versnelling houdt Coremans niet van zevende zege in Niel

Zoals de traditie het wil is Niel op Wapenstilstand het strijdveld voor de Jaarmarktcross. De organisatoren kozen voor deze vijfenvijftigste editie voor een terugkeer naar hun roots. De nieuwelingen werkten hun wedstrijd af op een natte en modderige omloop. De zege ging naar Dante Coremans, Senne Willems werd tweede en Arne Baers derde.

Het was Coremans die als snelste vertrok, de renners van het Lares Doltcini team kreeg echter als snel af te rekenen met materiaalpech. Met een haperende versnelling dook hij de materiaalpost in. Vooraan was het Senne Willems die een kloof sloeg.

Coremans kon als vijftiende zijn wedstrijd hervatten, hij liep en reed het gat al snel dicht. Half weg de wedstrijd kwamen ook Arne Baers en Lukas Van der Vleuten aansluiten. Ondanks de vettige omloop was er niemand bij machte om het verschil te maken. Bij de laatste zandbak passage trok Coremans door en sloeg zo het gat. Senne Willems volgde als tweede op twee seconden en Arne Baers reed naar de derde plek.

“Ik was goed weg, maar kreeg al snel problemen met de versnelling en viel helemaal terug. Gelukkig kon ik al lopend snel terug de kloof met de kop dichten. Voorin was Senne weggereden, ik moest dus snel reageren. De zevende zege van het seizoen. Dat is toch al een mooi aantal”, vertelde Coremans op de website van de Soudal Classics.

Foto –  Thomas Sneyers