Handvol favorieten bij de tweedejaarsnieuwelingen

Handvol favorieten bij de tweedejaarsnieuwelingen

Het kan alle kanten uit bij de tweedejaarsnieuwelingen. Geen torenhoge favoriet zoals de afgelopen jaren, maar een handvol titelkandidaten.

Opgegroeid op een boogscheut van de omloop in Lille, zondag de snelste aan de meet in Leuven en uittredende kampioen. Er zijn haast geen betere papieren om richting het Belgisch kampioenschap te trekken. Arno Van Den Broek gaat er zaterdag dan ook alles aan doen om zijn Belgische titel te verlengen. “Mijn doel is podium, maar ik wil natuurlijk ook winnen”, klonk de kersverse renner van Enertherm-BKCP vastberaden.

LEU_7388Naar eigenzeggen heeft hij niet speciaal naar het BK toegewerkt, maar eerder bewees hij al een ‘kampioenschapsrenner’ te zijn. Zijn ploegmaat Niels Vandeputte is heel het seizoen al de betere, maar in het duel voor de Antwerpse titel haalde Van Den Broeck het. Ook nu richting het BK lijkt hij weer zijn topvorm beet te hebben. Hopelijk blijft hij gespaard van kettingproblemen.

We haalden hem al even aan, Niels Vandeputte. Ook hij moet zeker bij de favorieten gerekend worden. Vorig jaar werd hij als eerstejaarsnieuweling al achtste in de Krawatencross, al is de omloop voor het BK wel ander. “Op zich maken die veranderingen toch niet zo’n groot verschil dan ik eerst dacht,” vertelde hij.

“Het is moeilijk om te zeggen wat ik ervan verwacht. Ik hoop natuurlijk op een mooie prestatie en verwacht er dus ook wel iets van. Ik denk dat het een moeilijke wedstrijd zal worden.”

Meer dan Enertherm-BKCP

Naast Enertherm-BKCP, heeft ook de andere opleidingsploeg Lares-Doltcini twee ijzers in het vuur voor de titel. Naast Lloyd Sprangers is dat Gerben Kuypers. Hij simuleerde de BK-omloop al enkele keren. “Mijn plaatselijk trainingsparkoers in Oostduinkerke is eigenlijk een beetje een kopie van de omloop in Lille.” Ook hij droomt van een medaille, maar ziet zelf vooral Vandeputte, Van Den Broeck en Vince Van Den Eynde als favoriet.

BAA_6749Die Vince Van Den Eynde is momenteel leider in de Bpost Bank Trofee voor nieuwelingen en is duidelijk opdreef. Hij stapte over naar de jeugdkern van Crelan-Vastgoedservice en wordt nauw begeleid door Niels Albert. Zonder pech had hij al meer overwinningen op zijn teller staan, maar op het BK zal hij zeker een rol spelen.

Voor het podium zijn we dan nog niet uitgeteld want ook Louis Decoster en Jens Cleynhens lieten zich deze kerstperiode opmerken. Ook Wannes Vandebussch rijgt de zeges aan elkaar in West- en Oost-Vlaanderen en dan zijn er nog Dolf Pemen en Len Dejonghe.