Gulickx en Vreeswijk zegevieren in Didam

Gulickx en Vreeswijk zegevieren in Didam

In het Nederlandse Didam stond er vandaag de ‘Specialized Veldrit om De Nevelhorst’ op het programma. Bij de junioren wist Max Gulickx voor het eerst te winnen in zijn nieuwe trui, terwijl Luca Vreeswijk zijn elfde van het seizoen boekte bij de nieuwelingen.

“Het was een enorm snelle cross met heel weinig techniek en vele lange rechte stukken”, vertelde Max Gulickx na afloop aan start-box.be “Samen met Maik van der Heijden nam ik al snel afscheid van de rest en bleven we zo tot op het einde samen voorop.”

“In de finale gokte ik op de spurt, en die wist ik dan ook na een tactisch duel te winnen”, besloot de kersverse Nederlandse kampioen.

Ook Luca Vreeswijk haalde het in de spurt

“Ik wilde meteen de kopstart nemen, omdat er meteen twee haakse bochten met ijs lagen”, vertelde Luca Vreeswijk na afloop. “Na één ronde trok ik goed door en kreeg ik zo Tomas Kopecky en Stijn Kalvenhaar met me mee. Een ronde later had ik een gaatje, maar toen ik naast het water ten val kwam was ik dit alweer kwijt.”

“Ik herpakte me en kon dan ook snel weer voorin aansluiten. Maar in de laatste ronde kwam ik weer ten val, nu had Stijn een mooie voorsprong, maar ik zette alles op alles om terug aan te sluiten.”

“Uiteindelijk werd het een spurt, waarin ik het wist af te maken voor mijn toekomstige ploeggenoot”, besloot Vreeswijk die erg blij was met zijn overwinning na veel gaten te hebben moeten dicht rijden.