Grote Prijs van Brabant terug van weggeweest, wel op nieuwe locatie

Grote Prijs van Brabant terug van weggeweest, wel op nieuwe locatie

Vorig jaar verdween na problemen met hun sponsors de Grote Prijs van Brabant nog van de kalender. De organisatie in het Nederlandse Brabant hield echter woord en is komend seizoen na één jaar afwezigheid weer helemaal terug.

Op zaterdag 12 november vormen het zand, het gras, de heuvels en bulten rond Autotron in Rosmalen het domein van de toppers in het veldrijden. De locatie vervangt het stervormige eiland De Pettelaer van de afgelopen jaren. De nieuwe omloop kwam er doordat de veldrit nu deel zal uitmaken van het WielerPassie Festival. Drie dagen lang zal de fiets daar centraal staan, met fandagen van wielerteams, het Nederlandse wielergala en een heuse fietsbeurs.

“We kunnen op Autotron beschikken over alle faciliteiten voor renners, toeschouwers en sponsors. Met al die activiteiten er omheen kan dit een groot wielerfestijn worden”, klok Mieke Geeraedts, voorzitster van de stichting GPB, erg enthousiast over het nieuwe concept.

De 2,7 kilometer lange bosomloop heeft volgens de organisatie alles wat een veldrit moet hebben. “Alles is ook erg overzichtelijk. Bezoekers hoeven niet door water of modder te klossen om het hele parcours af te kunnen lopen”, liet parcoursbouwer Richard Groenendaal optekenen.