Grote Prijs van Brabant krijgt vervolg in Rosmalen

Grote Prijs van Brabant krijgt vervolg in Rosmalen

De Grote Prijs van Brabant krijgt in 2016 een nieuw parkoers. Rond de Autotron van Rosmalen is een bosachtig traject uitgestippeld met heuvels en bulten, zand en gras waarop op zaterdag 12 november 2016 de derde editie kan plaats vinden. Vorig seizoen werd de wedstrijd nog geannuleerd toen ze naast de wereldbeker grepen en er niet voldoende budget vonden.

Het nieuwe concept voor de veldrit werd donderdag 4 februari op Autotron bekend gemaakt door Mieke Geeraedts, voorzitter van de Stichting Grote Prijs Brabant. De verhuizing van het parcours, van De Pettelaar langs de A2 bij ’s-Hertogenbosch naar Autotron, vloeit voort uit de samenwerking van GPB met Libéma Profcycling.

“Hiermee kunnen we beschikken over alle faciliteiten die nodig zijn voor sponsors, deelnemers en toeschouwers”, lichtte Geeraedts het project toe. “Het bijzondere aan de samenwerking met Libéma Profcycling is dat onze veldrit nu kan worden gecombineerd met andere activiteiten op het gebied van wielersport, met name een grote wielerbeurs die op Autotron gehouden zal worden. Daarmee kan het één groot wielerfestijn worden.”

Los van de beurs wil de organisatie de veldrit omlijsten met onder meer clinics voor jeugd en sponsors en andere geïnteresseerde bedrijven. De samenwerking met Libéma Profcycling behelst in eerste instantie een termijn van vijf jaar. Daarin hoopt de stichting de organisatie van het EK veldrijden binnen te kunnen halen.

Voor de inrichting van het circa 2,5 km lange parcours is oud-wereldkampioen Richard Groenendaal tot het bestuur van de stichting toegetreden, samen met oud-renner Piet van Katwijk. “Natuurlijke hoogteverschillen zijn hier niet aanwezig, maar er is inmiddels met veel zand al een heuvel aangelegd die een belangrijke rol gaat spelen in het parkoers waarop de renners verder ook een aantal bulten en ruggetjes zullen tegenkomen”, aldus Groenendaal.

Foto: Jo Nederkoorn