Groot-Brittannië verliest jong veldrittalent

Groot-Brittannië verliest jong veldrittalent

Het is een zwarte week voor het jeugdveldrijden. Na het dopingverhaal van afgelopen donderdag, bereikte zondag ons het droeve nieuws dat de Brit Charlie Craig overleden is. Tom Pidcock droeg dit weekend zijn overwinning in de wereldbeker van Hoogerheide op aan de jonge Britse nieuweling.

Craig greep begin januari nog net naast de titel op het nationaal kampioenschap bij de nieuwelingen. Hij is de zoon van Olympisch MTB’er Nick Craig. “Gisteren storten onze wereld in”, liet zijn vader optekenen. “Onze kleine jonge Charlie viel in slaap en werd nooit meer wakker.” Charlie Craig was dit seizoen ook één keer aan het werk te zien in België. Tijdens de Superprestigemanche van Ruddervoorde werd hij vijftiende.

Ook zijn landgenoten waren onder de indruk. “Een moeilijke omloop zorgde voor een moeilijk overwinning gisteren in Hoogerheide”, vertelde Pidcock. “Hoe dan ook, de dag werd overschaduwd door het nieuws over Charlie Craig. Mijn gedachten zijn bij zijn vader Nick Craig en zijn familie. Ik kende Charlie niet persoonlijk, maar weet wel dat het een uitzonderlijk talent was dat nooit vergeten zal worden. Mijn overwinning draag ik op aan Charlie. Rustzacht.”

Foto – MTB Nazgul

14917206_639251419593073_2247609202559701653_o