Griep dwingt Van Rompay tot vervroegd seizoenseinde

Griep dwingt Van Rompay tot vervroegd seizoenseinde

Anke Van Rompay, jonkie binnen het Kleur Op Maat Team, kondigde afgelopen woensdag aan dat ze haar seizoen vroeger zou beëindigen dan gepland. De laatste wedstrijd in Oostmalle laat ze wegens ziekte links liggen.

Van Rompay, die deze week thuis is met een week schoolvakantie, werd in het begin van de week ziek. “Sinds het begin van de week heb ik griep, hierdoor zal mijn lichaam niet genoeg hersteld zijn tegen zondag. Hierdoor leek het de beste beslissing om het seizoen hier te laten eindigen.”

Het lijkt erop dat de ziekte al een tijdje zijn opwachting zat te maken. “De laatste crossen gingen niet goed en ik voelde dat mijn lichaam amper nog energie had.” De rustperiode, die jammer genoeg een week sneller begint dan gepland, is dus wel gekomen. Ze kijkt ook al stilletjes aan vooruit naar de zomer maanden. “Ik zal al zeker enkele wedstrijden op de weg rijden er wordt ook nog overwogen om te mountainbike.”

Over dit seizoen is ze over het algemeen tevreden, voor volgende winter heeft ze maar één wens. “Over het algemeen ben ik tevreden maar voor volgend seizoen hoop ik om constant goed te presteren.”