Goeman in extremis naar het WK: “Met de benen van het BK kan er veel”

Goeman in extremis naar het WK: “Met de benen van het BK kan er veel”

In Hoogerheide stak Toon Vandebosch de wereldbeker op zak. Zo kreeg Andreas Goeman van bondscoach Rudy de Bie te horen dat hij toch mee mocht naar het WK. Een spontane glimlach werd er zo getoverd op het gezicht van de junior van de Telenet-Fidea Lions. Goeman zakt alvast met een portie gezonde ambitie af naar Bieles.

“Uiteraard ben ik erg blij met de selectie”, vertelde Andreas Goeman aan start-box.be “Ik had er dan ook een doel van gemaakt aan het begin van het seizoen. Ik kijk er dan ook erg naar uit. Ik ga alvast voor plaats in de top tien, maar wie weet zit er zelfs wat meer in.”

Vandaag kwam de junior van de Telenet-Fidea Lions samen met de Belgische selectie aan in Luxemburg. Hij verkende er ook al even het parcours. “Het gevoel zit alvast goed. Het is een zwaar parcours met wat techniek erin. Ik zie het volledig zitten. Pidcock is de te kloppen man, maar daarachter ligt de weg open.”

Vandebosch kopman

“Ik zal zeker mijn eigen kans proberen gaan, maar ik denk dat Toon Vandebosch de kopman is. Als ik iets voor hem kan doen zal ik dat zeker niet laten liggen.” Ook komende zaterdag rijdt Goeman, net zoals elke andere wedstrijd om te winnen. “Een kampioenschap is altijd iets raar, maar met de benen van het BK kan er veel.”