Goeman en Van den Broeck winnen in Waregem wel

Goeman en Van den Broeck winnen in Waregem wel

Na hun tweede plaatsen in het Nederlandse Ruchpen gisteren, was het vandaag wel prijs voor Arno van den Broeck en Andreas Goeman. In de afsluitende manche van de Beker van België in Waregem mochten ze beiden hun handen in de lucht steken. 

12622459_1191864827542126_5641095528013462755_oVan den Broeck had nochtans een mindere start. “Maar ik maakte me niet druk en na een halve ronde zat ik al aan de kop van de wedstrijd”, begon hij zijn verhaal. De Belgische kampioen keek even de kat uit de boom. “Op één van de loopstroken versnelde ik en had ik meteen een gat van twintig meter.”

Die voorsprong bleef oplopen. “Na een ronde had ik al een halve minuut. Aan de finish was dat zelfs een kleine minuut. Het is een supergevoel om de eerste keer in mijn nieuwe Belgische trui te winnen.” Vince van den Eynde en Tomas Kopecky vervolledigden het podium.

Goeman: “Tweede zege in acht dagen”

Na zijn zege vorige week in Ottignies was het opnieuw prijs voor Andreas Goeman. “Het was genieten in de blubber”, vertelde hij aan start-box. “Ik dook al derde het veld in.” Gianni Siebens waagde als eerste zijn kans. “Hij nam meteen enkele meters, maar in de loopstrook slaagde ik er in de aansluiting te vinden. Niet veel later versnelde hij nog eens waardoor ik weer op enkele meters kwam te zitten.”

12439009_483251738521922_5673940825698120717_n“Ik probeerde de schade te beperken, maar toen ik op mijn fiets sprong schoot er iets in mijn rug. Gelukkig was de pijn maar van korte duur en kon ik opnieuw bij Gianni aansluiten. Deze keer twijfelde ik niet en duwde het gaspedaal meteen naar beneden.”

“Ik wist op mijn beurt enkele seconden te rapen die ik al snel kon vergroten naar een halve minuut. Aan de meet had ik meer dan een halve minuut op mijn dichtste belager. Dit is nu mijn tweede overwinning in acht dagen tijd. Mij hoor je echt niet klagen”, klonk hij tevreden. Jelle Camps was net zoals in Meer gisteren tweede, voor Gianni Siebens.

Voor de familie van den Broeck is het vanavond dubbel feest, want ook de vriendin van Arno van den Broeck, Shari Bossuyt, wist haar wedstrijd bij de dames jeugd te winnen. Cindy Bouwens was dan weer de beste bij de elite dames.