Goeman en Bekaert stromen door naar beloftenteam Telenet Fidea Lions

Goeman en Bekaert stromen door naar beloftenteam Telenet Fidea Lions

Yentl Bekaert en Andreas Goeman kwamen de afgelopen weken sterk voor de dag. De tweedejaarsjunioren lieten op internationaal niveau mooie dingen zien en krijgen daarvoor van sportief manager Sven Nys nu zekerheid. Het duo stroomt op 1 september 2017 al zeker door naar het beloftenteam van de Telenet Fidea Lions.

“Andreas en Yentl zijn twee fijne renners om mee samen te werken”, vertelde Nys. “Ze werkten een knap zomerprogramma af en dankzij Sven Vanthourenhout, die ook bij hen in de buurt woont, kunnen ze regelmatig samen trainen. De progressie die ze hierdoor maakten en blijven maken mag nu ook beloond worden.”

“Met onder andere een overwinning in Ronse en Valkenburg voor Yentl en een aantal sterke 3e en 4e plaatsen voor Andreas lieten ze zien dat ze alles uit hun laatste jaar als junior willen halen. Bovendien waren ze allebei in de wolken toen we hen lieten weten op lange termijn te willen samenwerken. Dat enthousiasme is ook voor ons, als staff, erg prettig.  We kijken er naar uit om hier samen een mooi verhaal van te maken.” 

De andere laatstejaarsjunior, Arne Vrachten, kreeg voorlopig nog geen zekerheid. Door zijn knieblessure heeft hij een moeilijke zomer achter de rug. Daardoor heeft het team besloten om pas op een later tijdstip te bekijken of er nog toekomst voor hem is binnen het team.