Goeman, Bekaert en Vandebosch blikken vooruit richting Koksijde

Goeman, Bekaert en Vandebosch blikken vooruit richting Koksijde

Hoogdagen voor de Belgen in de wereldbeker. Met Yentl Bekaert hebben we net zoals vorig jaar de wereldbekerleider in onze rangen. Kan hij zijn trui verdedigen of zal hij deze moeten afstaan aan de Fransman Antoine Benoist? Ook Andreas Goeman en Toon Vandenbosch liggen alvast op de loer.  

“Ik denk dat het een speciaal gevoel zal zijn om in de leiderstrui van start te mogen gaan”, vertelde Yentl Bekaert aan start-box.be “Ik zal natuurlijk mijn uiterste best doen om de trui te verdedigen. Het zal alvast niet gemakkelijk zijn om leider te kunnen blijven. Daarvoor zal ik zeker in de top vijf moeten eindigen.”

De junior van de Telenet-Fidea Lions weet alvast niet wat hij mag verwachten in het zand. “Ik weet niet of het parcours me echt ligt. Zand is niet mijn specialiteit, maar er is ook heel wat lopen bij. De vorige jaren reed ik ook niet echt zo slecht.”

Pidcock en Benoist

“Er is in mijn ogen maar één grote favoriet op de overwinning en dat is de Europese kampioen Tom Pidcock.” Voor het klassement verwacht Bekaert de Fransman Antoine Benoist (2de) als zijn dichtste belager. “Ik denk dat hij misschien wel mijn dichtste belager is voor de leidersplaats. Hopelijk kan ik alvast het maximale eruit halen en niet te veel plaatsen verliezen in het klassement.”

Binnen de ploeg

Met Andreas Goeman op de derde plaats in het klassement maakt ook hij kans om de leiderstrui te veroveren. Al hoopt hij gewoon dat de trui binnen het team blijft. “Ik zal in Koksijde mijn klassement proberen verdedigen”, aldus Goeman. “Hopelijk kunnen we de trui binnen de ploeg houden. Als we allebei een goede dag hebben kunnen we misschien zelfs wel meedoen voor de overwinning.”

Pidcock volgen

Nadat Toon Vandebosch op fenomenale wijze de wedstrijden in Ruddervoorde en Gaver wist te winnen is hij misschien wel de Belg om aanstaande zondag in het oog te houden. “Als ik rij zoals in Ruddervoorde en Gavere moet ik misschien wel in staat zijn Tom Pidcock te kunnen volgen. Ook in Zonhoven was ik er dichtbij, maar kon ik door een val in de eerste ronde niet meer terugkomen.”

“De leiderstrui pakken zal moeilijk worden. Ik sta best wel wat punten achter maar misschien lukt het wel na de volgende Wereldbeker. Ik geloof er wel in, al zal veel afhangen van de dag zelf. Degene voor me moeten dan al een mindere dag hebben.”

Klassement

In het klassement leidt Yentl Bekaert voorlopig met 60 punten. De fransman Antoine Benoist volgt op slechts 10 punten van onze landgenoot. Andreas Goeman vinden we verder op de derde plaats op 15 punten. Hij wordt gevolg door de Spanjaard Jofre Estape Cullell en Toon Vandenbosch.

1: Yentl Bekaert 60 punten
2: Antoine Benoist (FR) 50 punten
3: Andreas Goeman 45 punten
4: Jofre Estape Cullell 40 punten
5: Toon Vandebosch 35 punten