Goed gestart, alles volgens plan en dan slaat noodlot toe

Goed gestart, alles volgens plan en dan slaat noodlot toe

Laure Michels is bezig aan een sterk seizoen. De renster van het Cycling.be – Alpha –Motorhomes Cycling Team stond afgelopen zondag als één van de kanshebsters aan de start van het BK voor dames nieuwelingen. Ze nam een goede start en zat meteen voor mee. Toch liep het mis, moest ze Tess van Loy, Shari Bossuyt en Tessa Zwaenepoel voor laten gaan.

Het Belgisch kampioenschap voor dames nieuwelingen werd, net zoals dat van de dames junioren, samen met de dames beloften en de dames elite gereden. Michels nam een goede start en zat vanaf de eerste meters vooraan mee in de wedstrijd van haar categorie. “Het verliep helemaal zoals ik wou dat het zou verlopen.” Michels kwam als leidster uit de eerste ronde.

Toch liep het in de tweede ronde nog helemaal mis. “Door een manoeuvre van een renster van een andere categorie belande ik in de afsluiting. Zo was mijn kampioenschap na iets meer dan een ronde voorbij.” Ze bleef toch vechten en reed haar wedstrijd nog moedig uit. “Voor de supporters en mijn ploeg heb ik verder gereden. Maar meer dan een vierde plaats zat er niet meer in.”

Toch sluit ze met mooie woorden af. “Die vierde plaats was niet waarvoor ik gekomen was, maar het is nu zo gelopen. Spijtig maar volgende keer beter. Nu wil ik mijn seizoen nog goed afwerken.” En dat deed ze dan gisteren al. In Zonnebeke ging ze op een zware omloop met de zege naar huis.