Githa Michiels speelt op de verrassing in finale Belgisch wegkampioenschap

Githa Michiels speelt op de verrassing in finale Belgisch wegkampioenschap

Lacs de l’Eau d’Heure was het decor voor de Belgische strijd bij de dames op de weg. Veldrijdster-mountainbikester Githa Michiels kende de locatie nog van het BK MTB van enkele jaren geleden en toonde zich dan ook meer dan eens.

In de tweede van zeven ronden reden enkele gevaarlijke dames weg. Isabelle Beckers en Maaike Polspoel trokken in de aanval en kregen later het gezelschap van Demmy Druyts, Sanne Bamelis én Githa Michiels. Hun voorsprong steeg tot tweeënhalve minuut. De aanvalslust in het peloton was nog niet gestild en de dames aten dan ook de voorsprong van de kopgroep stelselmatig op. Terwijl de achtervolgsters dreigden aan te pikken, speelde Githa Michiels nog even alles of niets.

“Na een hele koers in de aanval, waagde Githa nog een gokje in de laatste kilometers”, zo reageerde haar steun en toeverlaat Filip François. Even leek een stunt in de maak, want de dame die als MTB’ster naar de Olympische Spelen in Rio mag, draaide de gashendel nog even volledig open.

Michiels had zelfs even een voorsprong van elf seconden, maar de wegrensters lieten ze niet begaan. “Gegokt en verloren, maar uiteindelijk nog een mooie vijftiende plaats. De conditie is goed voor het wereldkampioenschap mountainbike van volgende week.”

De titel ging in de spurt naar Kaat Hannes. De boezemvriendin van Sanne Cant, die overigens zelf knap negende werd, was Lotte Kopecky en uittredende kampioene Jolien D’hoore te snel af in de spurt. Julien Verschueren was met de twaalfde plaats de tweede veldrijdster in de top twintig.