Githa Michiels naar zesde titel op rij in BK mountainbike

Githa Michiels naar zesde titel op rij in BK mountainbike

Door insiders werd Githa Michiels vooraf getipt als kandidaat nummer één voor de Belgische titel. Voor Michiels zelf was het niet meteen een wedstrijd waar ze hard naar uitkeek. Zou ze instaat zijn om haar zesde titel oprij te grijpen?

Michiels stond met de nodige gezonde ambitie aan de start. “Enkel de titel telt op zo’n wedstrijd. Met minder zou ik dan ook niet tevreden zijn.” Het is niet meteen een wedstrijd waar ze hard naar uitkijkt. “Ik kan er immers meer met verliezen, dan winnen. Pechvrij blijven was ook mijn grootste bekommernis. Pech schuilt in elke hoek, zeker met de regen de avond ervoor, was het nu nog meer oppassen.”

“De omloop was niet helemaal op mijn maat. Met alle wortels en hobbels was het moeilijk om al mijn kracht kwijt te kunnen.” Toch vond ze de omloop zwaar genoeg en vond ze stukken die zeker een kolfje naar haar hand waren. “De omloop was zeker zwaar genoeg. De korte steile beklimmingen lagen me zeker goed. Er waren heel wat stukken waar ik mijn power goed kwijt kon. De kunst zat erin om goed in te delen.”

Regen maakte de omloop verraderlijk

De zaterdag voor het kampioenschap viel er heel wat regen op de omloop. “De eerste rondes was het op de nattere omloop zoeken, zelfs wat verkennen. Mijn start was goed en ik kon meteen een gaatje slaan. Ondanks wat foutjes en schuivertjes verliep alles naar wens.” Michiels was instaat om de hele wedstrijd te domineren en zo haar zesde titel op rij binnen te halen. “Pech schuilt in een klein hoekje, maar ik bleef er gelukkig van bespaard. Ik was na afloop zeer opgelucht, blij en trots op mijn nieuwe titel.”

Foto met dank aan mtb Nazgul