Githa Michiels naar beste uitslag in de Wereldbeker mountainbike ooit

Githa Michiels naar beste uitslag in de Wereldbeker mountainbike ooit

Vandaag was Albstad het decor van de tweede wereldbeker mountainbike. Met Eva Lechner, Pauline Ferrand Prevot en Githa Michiels stonden er een heel wat toppers uit het veldrijden aan de start. Prevot mocht als derde plaatsnemen op de startgrid. Michiels stond als zeventiende aan de start terwijl Lechner als 26ste van start zou moeten gaan.

Prevot nam van de veldrijdsters de beste start en zat in de eerste ronde meteen op de tweede plaats in de wedstrijd. Het was Jolanda Neff die vanaf de eerste ronde een hels tempo oplegde. Niemand leek in staat om te kunnen volgen. Prevot leidde in de eerste ronde de achtervolging, maar verdween in de tweede ronde met helse rugpijnen uit de wedstrijd.

Michiels nestelde zich samen met Lechner rond de zeventiende plaats. Beide konden deze positie vasthouden tot het einde van de wedstrijd. Githa Michiels bolde als vijftiende over de meet, ze behaalde zo haar beste resultaat ooit. Lechner werd zeventiende. De zege ging naar Jolanda Neff die haar solo met succes afrondde. Gunn Rita kwam nog korter en werd tweede en dit voor Catharine Pendrel.

Michiels was na afloop dan ook zeer tevreden over haar behaalde resultaat. “Mijn klimmers benen lieten mij vandaag niet in de steek, ik had een sterk gevoel van de start tot de finish. Bedankt aan iedereen die in me bleef geloven en de mensen die altijd voor me klaar staan. De familie, maar ook mijn team.”

Foto met dank aan Versluys Pro Mountainbike team