Githa Michiels duikt dan toch nog het veld in

Githa Michiels duikt dan toch nog het veld in

Githa Michiels gaat dan toch crossen dit seizoen. Ze pikt de Superprestigecross van Diegem en het Belgisch kampioenschap in Lille mee. Michiels besloot nochtans om het crossen deze winter links te laten liggen en zich te focussen op Rio 2016.

Githa Michiels zou dit seizoen geen crossen betwisten. Dat deed ze omdat ze zich volledig wilde focussen op haar doel om een ticket voor de Olympische Spelen van Rio 2016 te bemachtigen. Met de kerstperiode verandert het plan nu toch en zo pikt Michiels zondag Diegem mee en later ook nog het BK in Lille.

“Het is een weloverwogen keuze. Met het oog op de Olympische Spelen kozen we ervoor om minder wedstrijden in de winter te doen. Normaal zou Githa deelnemen aan een strandrace in de Panne en aan het eerste BK strandrace maar door ziekte is dat er niet van gekomen”, vertelt Filip François. Michiels zelfs is momenteel op weg naar huis van een stage in Mallorca.

“Githa heeft door haar ziekte ook een trainingsachterstand opgelopen. Gelukkig gaat alles nu weer de goede kant uit. Haar nieuwe crossfiets is ook geleverd en nu is het dus tijd om die eens uit te testen.”

Michiels pikt zondag meteen Diegem mee. “Diegem is een wedstrijd die Githa goed ligt. Ze rijdt er heel graag omdat er toch wat hoogteverschil in de omloop zit. Diegem is de perfecte cross om weer op gang te komen.”

En ook het Belgisch kampioenschap, waar Michiels de voorbije twee jaar telkens goed was voor zilver, pikt ze dit seizoen dan toch nog mee. “Lille ligt in onze achtertuin dus we willen maar al te graag aanwezig zijn. De voorbije twee jaar ging het ook telkens goed op het BK.”

Op prijzen hoopt Michiels niet meteen. “Natuurlijk wil ze zo hoog mogelijk scoren maar het doel is om op deze manier toch wat explosiviteit op te pikken. Het is ook leuker nog eens te crossen dan telkens die duurtrainingen af te werken”, besluit François.

Foto’s – TSPC Photography en Filip François