Githa Michiels behaalt vierde plaats in eindstand Alpen Tour

Githa Michiels behaalt vierde plaats in eindstand Alpen Tour

Githa Michiels koos ervoor om de voorbije dagen van start te gaan in de Alpen Tour Trophy, een vierdaagse mountainbike wedstrijd rond het Oostenrijkse plaatsje Schladming. Het beloofde vier zware dagen te worden. De rensters moesten immers afrekenen met veel warmte en vele hoogtemeters.

De eerste wedstrijd van afgelopen donderdag vond plaats in Hochwurzen. De rensters kregen er over een afstand van 69 kilometer maar liefst 2900 hoogtemeters voor de wielen. Githa Michiels kwam ten val en stond een tijdje stil. Toch wist ze als vijfde te eindigen. “Het ging al vlak na de bevoorrading mis, ik verloor mijn drinkbus en moest de hele wedstrijd met één bus afwerken. Met de hitte was dit zeker niet evident. Op een gegeven moment reed ik met vast in de modder en kwam ten val. Hierbij bezeerde ik me en raakte zo mijn ritme kwijt.”, aldus Michiels.

Ook de tweede etappe werd getroffen door vrij hoge temperaturen. Dit zorgde samen met de afstand van 57 kilometer en 2000 hoogtemeters voor een moordende combinatie. Michiels wist ook vrijdag als vijfde over de meet te rijden. “De combinatie van de warmte en de hoogtemeters zorgde ervoor dat het moeilijk was om in een goed ritme te raken.”

Zaterdag moest de dag van deze vierdaagse worden, deze zaterdag stond immers in het teken van de koninginnen etappe. Een etappe waar de rensters over een afstand van 69 kilometer maarliefst 2800 hoogtemeters moesten overbruggen. “Vandaag kon ik derde eindigen in de koninginnen etappe van deze Alpen Tour. Ik hield van het parcours en het voelde me beter dan ik vooraf verwacht had. Toch was het weer een hele wedstrijd vechten tegen de warmte. Had de hele etappe dorst en tegen het einde staken de krampen ook weer de kop op. Maar ik slaagde erin om derde te eindigen, een resultaat waar ik heel blij mee ben.”

De laatste etappe op zondag stond in het teken van een klimtijdrit over 14 kilometer. Op deze korte afstand zou er maar liefst 1100 meter geklommen moeten worden. Michiels wist een knappe zesde plaats uit de brand te slepen. Ze had aan de meet om en bij de vijf minuten achterstand op winnares Sally Bigham. “De Alpen Tour was inderdaad zo zwaar als ik me kon herinneren. Ook vandaag moesten we weer met de hitte afrekenen. Hierdoor moest ik al vanaf de eerste steile helling vechten tegen de krampen. Maar toch slaagde ik in mijn opzet om de vierde plaats in de algemene uitslag te behouden. Job done.”

Foto met dank aan Filip Francois