Gieten met nieuwe aankomst, maar zonder Thalita De Jong

Gieten met nieuwe aankomst, maar zonder Thalita De Jong

De veldrit in het Nederlandse Gieten schiet ook dit jaar weer het Superprestigeklassement op gang. De organisatie komt dit jaar met een mooie nieuwigheid. De renners en rensters zullen niet langer starten en aankomen op de Nijslootsweg, maar wel op een splinternieuwe aankomststrook.

“Er is nu een 120 meter lange straat midden op de groenweide nabij de zandafgraving aan de Nijslootsweg. Hierdoor wordt het parkoers aanzienlijk aangepast en zal het nog compacter en aantrekkelijker worden”, liet de organisatie optekenen. Waar tot vorig jaar de aankomstzone een heel stuk wandelen was, ligt ze nu dus veel dichter bij de rest van ‘de actie’.

Er is ook minder leuk nieuws. Gieten werd normaal ook het veldritdebuut van wereldkampioene Thalita De Jong, maar zijn moet nu noodgedwongen passen voor haar eerste wedstrijd in het veld. “Ik ben gevallen in de eerste rit van de Lotto Belgium Tour en heb de ritten daarna veel werk verzet voor de ploeg”, vertelde ze aan Cyclingonline.nl.

“Op de ene of andere manier heb ik daardoor de bodem van mijn reserves bereikt en vorige week ben ik eigenlijk nauwelijks mijn bed uit geweest. Ik had een griepje. Daardoor ben ik helaas niet klaar voor Gieten en heb ik mijn debuut in dit seizoen een week moeten uitstellen.” Dat debuut komt er dus in Ronse.