Gieten – Jens Dekker brengt concurrentie in verlegenheid

Gieten – Jens Dekker brengt concurrentie in verlegenheid

Hij kwam, zag en overwon. Jens Dekker liet geen spaander over van de sterke concurrentie in Gieten. De Nederlandse junior van Enertherm-BKCP ging er vanaf de start vandoor en gaf geen millimeter toe. Ploegmaat Jappe Jaspers probeerde nog, maar moest al snel tevreden zijn met een tweede plaats. Thijs Wolsink werd nog derde in een spannende strijd voor plek drie.

Vanaf de start vernederde Jens Dekker de concurrentie. Met een snedige versnelling trok hij er vandoor in de eerste ronde. Zijn ploegmaat Jappe Jaspers probeerde nog de aansluiting te maken, maar toen hij een foutje maakte in het zand was Dekker definitief weg.

Voor de derde plek was het spannender. De oorspronkelijke achtervolgende groep van acht viel helemaal uit elkaar. Victor Vandebosch trok ten strijde en leek zelfs lang onderweg naar de derde plaats, maar in de voorlaatste ronde konden Thijs Wolsink en Gianni Siebens aansluiten.

Terwijl Jens Dekker solo zegevierde en Jappe Japsers op een minuut tweede werd, lieten Wolsink en Vandebosch, Siebens achter. Het duo spurtte voor de derde plaats. Wolsink begon als leider aan de spurt en Vandebosch geraakte er niet meer over. Gianni Siebens werd nog vijfde, gevolgd door Tijl Pauwels, die zich los wist te werken uit een groepje. Achter hem werd Jarne Driesen zevende, voor de eerste eerstejaarsjunior Florian Vermeersch op plaats acht.

Uitslag

  1. Jens Dekker
  2. Jappe Jaspers
  3. Thijs Wolsink
  4. Victor Vandebosch
  5. Gianni Siebens
  6. Tijl Pauwels
  7. Jarne Driesen
  8. Florian Vermeersch
  9. Alex Colman
  10. Toon Vandebosch