Gianni Siebens oververmoeid: “Werken aan de weg terug”

Gianni Siebens oververmoeid: “Werken aan de weg terug”

Het gaat voor Gianni Siebens dit seizoen niet zoals gehoopt. De junior van Young Telenet-Fidea reed vorig jaar als eerstejaars een sterk seizoen tot zijn val op oudejaarsavond. Verwacht werd dat hij als tweedejaars dit seizoen mee kon doen met de betere, maar dat lijkt voorlopig niet te lukken.

“Inderdaad, mijn seizoen is nog niet zo denderend geweest”, bekende Siebens. Tijdens zijn eerste cross in Steenhuffel deed hij nochtans mee voor de overwinning. “Na die cross in september voelde ik echter dat er iets mis was.” 

“Ik had het gevoel dat ik te kort kwam op de rest en ben onbewust een drietal weken harder gaan trainen”, ging hij verder. “Dat had echter een omgekeerd effect, want ik geraakte oververmoeid.” Ondanks dat zette hij toch nog enkele mooie resultaten neer, maar echt meedoen voor het podium zat er niet in. “Ik bleef onder mijn niveau presteren, dus hadden we besloten om even de fiets aan de kant te zetten en even te rusten.”

Afgelopen weekend maakte hij in Antwerpen zijn comeback. “Ik ben terug begonnen met een nieuwe opbouw, daarom was het in Antwerpen ook nog niet zo goed. Ik hoop dat het vanaf nu terug in stijgende lijn gaat en dat ik nog een mooi einde aan het seizoen kan breien.”