Gertie Willems nog tot eind 2016 in het veld

Gertie Willems nog tot eind 2016 in het veld

Gertie Willems blijft nog tot eind 2016 in het veld. Normaal zou Willems op het einde van dit seizoen afzwaaien maar door zware blessures aan beide handen die haar al even aan de kant houden heeft ze nu toch besloten om nog een verlengstuk aan haar carrière te breien.

Gertie Willems gaat dan toch nog even door. In het begin van dit seizoen vertelde ze dat het haar laatste zou zijn, maar nu gaat ze toch door. Nog tot eind 2016. Al vroeg in het seizoen brak Willems haar linkerhand en scheurden ze de ligamenten van haar rechterduim af waardoor er van crossen niet veel in huis kwam.

Willems is sinds deze week weer uit het gips en zo is ze weer aan crossen toe. “Ik moet nu mijn duim opnieuw leren gebruiken”, vertelt ze. “Ik doe het de komende weken nog rustig aan maar door een speciaal gemaakte brace kan ik wel al crossen. Ik wil trouwens mijn chirurg, dokter Vandesande uit Geel bedanken.”

“Dat wil zeggen dat ik op tijd klaar geraak voor het Belgisch kampioenschap in Lille van volgende zondag. Uiteraard met beperkte ambitie want meer dan crossen op zich zal er niet inzitten. Begin februari wil ik er weer staan.”

Halfjaar langer in het veld

Het zou in ieder geval geen mooi seizoen zijn om mee af te sluiten en dat beseft Willems ook. “Daarom heb ik besloten om toch nog wat langer in het veld te blijven, tot 2017 namelijk. Deze situatie was niet datgene wat ik voor ogen had.”

“Als je zo enkele keren vanachter de zijlijn moet toekijken, dan besef je eigenlijk hoe graag je het doet. Mijn loopschoenen zijn versleten omdat ik de voorbije weken elke dag ben gaan lopen. Ik had schrik dat mijn conditie anders helemaal om zeep zou zijn, hopelijk is dat niet het geval”, besluit ze.