Gertie Willems neemt afscheid van het veldrijden

Gertie Willems neemt afscheid van het veldrijden

Gertie Willems is begonnen aan haar laatste cross-seizoen, daarna zegt ze het veldrijden vaarwel. “De goesting en motivatie om te trainen is op”, luidt de reden. “En ik heb nog een huishouden te runnen”. Willems fietste een mooi carrière bij elkaar. In 2010 werd ze Wereldkampioene bij de masters.

Gertie Willems zegt na deze winter het veldrijden vaarwel. Willems maakt deel uit van het Kleur op Maat – NoDrugs team en begon in Wiekevorst aan haar laatste seizoen. “Die beslissing heb ik vorig jaar al genomen. De goesting en motivatie om te trainen is al een tijdje zoek”, vertelt ze.

“Het is ook bijzonder moeilijk om het allemaal te combineren. Een fulltime job, het veldrijden en dan natuurlijk ook nog het huishouden en een kindje. Ik fiets bijzonder graag, en dat zal altijd zo blijven. Maar dit seizoen worden het mijn laatste grote crossen.”

“Ook bij de vrouwen wordt het professioneler en gaan ze harder fietsen. Ik heb nu het gevoel dat dat allemaal wat boven mijn petje begint te gaan.”

Op die keuze zal Willems niet meer terugkomen, ook al zou het dit seizoen bijzonder goed gaan. “De keuze is definitief. In de regionale crossen kan ik nog steeds goed mee, maar in de grotere en internationale wedstrijden is dat een ander verhaal.

“Ook bij de vrouwen wordt het professioneler en gaan ze harder fietsen. Ik heb nu het gevoel dat dat allemaal wat boven mijn petje begint te gaan. Ik sluit liever in stijl af met een goed resultaat, dan te moeten stoppen omdat je er simpelweg wordt afgereden”.

Of ze het competitieve volledig laat vallen blijft nog wel een vraagteken. “Ik sluit niet uit dat ik volgend jaar nog eens een wedstrijd meepik van de Moedige Veldrijder of eentje in een nevenbond. Misschien in de zomer wel een ATB-wedstrijd mountainbike. Maar op het internationale strijdtoneel zal ik dit seizoen mijn laatste stuk opvoeren.”

De motivatie en goesting om te trainen mag dan wel weg zijn, de ambitie naar resultaat blijft. “Ik probeer dit seizoen in ieder geval nog enkele goede uitslagen bij elkaar te fietsen. Een plek bij de eerste vijftien à twintig in een internationale cross, een top tien in een nationale veldrit.”

“Ik heb in de zomer nog hard gewerkt. Ik heb drie stageweken in Spanje en de Vogezen achter de rug. Ik doe nog steeds extra stabiliteitsoefeningen voor de rug. Hopelijk werpt dat nu nog een laatste keer zijn vruchten af”. Willems begon in Wiekevorst aan haar seizoen waar ze meteen vierde werd. Zaterdag start ze in de Soudal cross van Neerpelt.