Gerben Kuypers ziet eerste wereldbeker eindigen in mineur

Gerben Kuypers ziet eerste wereldbeker eindigen in mineur

Gerben Kuypers zal zijn eerste wereldbekerwedstrijd niet snel vergeten. In het Duitse Zeven kreeg de West-Vlaamse eerstejaarsjunior af te rekenen met pech. Zo was hij na een kapotte schoen en val, genoodzaakt op te geven.

 “Ik nam een redelijk goede start”, vertelde Gerben Kuypers na afloop aan start-box.be “Maar ik werd opgehouden door een valpartij. Na een halve ronde kreeg ik wat meer ruimte en begon ik op te schuiven.” Even later kreeg de eerstejaarsjunior zelf af te rekenen met de nodige pech. “In een bocht maakte ik een kleine schuiver.”

“Ik moest uit mijn klikpedaal en kwam met mijn schoen tegen de grond terecht. Mijn sluiting geraakte stuk. Ondertussen was mijn papa een ander paar schoenen gaan halen. In de zandbak reed ik nadien perfect, maar ging ik door een buitenlander die afstapte, overkop.”

Geblokkeerde ketting

De wedstrijd eindigde voor de renner van Lares-Doltcini in mineur. “Mijn ketting ging eraf. Door mijn kettinghouder kreeg ik deze er ook niet meer op. De post was een heel eind lopen en zo besloot ik dan ook om te stoppen. Ik wil vooral nog mijn ouders en mekanieker bedanken om met mij deze verre trip te willen maken.”