Gerben Kuypers wint ‘bane koerse’ in Zonnebeke

Gerben Kuypers wint ‘bane koerse’ in Zonnebeke

Het was Lares-Doltcini die de dag kleurde bij de junioren in Zonnebeke. Gerben Kuypers ging solo aan de haal met de overwinning in de Kasteelcross.  Joren Thys en Thibaut De Smet kaapten de laatste twee felbevochten podiumplaatsen weg.

Je hebt snel, je hebt razendsnel en dan had je vandaag de Kasteelcross in Zonnebeke. Het vriesweer van de afgelopen weken liet zijn sporen na op de omloop en zorgde voor een beenharde ondergrond. In West-Vlaanderen mooi omschreven als een echte ‘bane koerse’.

Het wedstrijdverloop was dan ook heel voorspelbaar. Een omvangrijke groep bleef heel lang samen. Die grote groep werd op sleeptouw genomen door Gerben Kuypers en Thibaut De Smet. Maar liefst zeven ronden moesten de junioren afhaspelen. Net voor half koers besloot Kuypers het zeker voor het onzeker te nemen. Met enkele stevige demarrages slaagde hij er toch in om een kloofje te slaan. Om uiteindelijk met achttien seconden voorsprong over de streep te komen.

Voor plekken twee en drie was er meer spanning. Andres Verdonck, Joren Thys, Thibaut De Smet en Maxim Dewulf volgden op korte afstand van elkaar. De laatste ronde was beslissend. Daarin trok Thys het laken naar zich toe. Thibaut De Smet werd nog derde. Andres Verdonck bolde met sporen van een valpartij op zijn hagelwitte provinciale trui als vierde over de streep. 
podiumjuniorzonnebeke