Gerben Kuypers verrast in Gavere: “Hele opluchting”

Gerben Kuypers verrast in Gavere: “Hele opluchting”

De man van het weekend is ongetwijfeld Gerben Kuypers. De eerstejaarsjunior van het Lares-Doltcini Team verraste vriend en vijand op de zware omloop in Asper-Gavere. Na een lange inhaalrace kwam hij tot op de vierde plaats.

Asper-Gavere zorgt elk jaar weer voor een verrassing. Vorig jaar was dat de overwinning van Luke Verburg bij de nieuwelingen, dit jaar is dat zonder twijfel de prestatie van Gerben Kuypers bij de junioren. “Ik nam nochtans maar een matige start”, keek Kuypers terug op zijn race. ‘Ik wist dat de wedstrijd gelukkig zwaar genoeg was om terug te keren. Als veertiende begon ik na de eerste ronde met veel moed aan mijn inhaalrace.”

gav_1908En die tocht naar de kop van de wedstrijd verliep zeer voorspoedig. “Inderdaad het ging heel vlot. Op de rollen had ik nochtans geen super gevoel, maar dat was blijkbaar niet nodig om mijn inhaaltocht vlot te laten verlopen.” 

“Plots kwam ik tussen jongens te zitten waar ik nog nooit eerder rechtstreeks tegen koerste in de kop van de koers.” Het podium was net gaan vliegen op het moment dat Kuypers vooraan kwam aankloppen. “In de laatste ronde had ik wel nog wat krachten over. Ik zette aan, waardoor Goeman plooide en ik de vierde plaats kon grijpen.”

Koksijde

Afgelopen vrijdag werd hij ook al tweede in Jaarmarktcross van Niel. “Dat was ook al mooi, maar deze prestatie schat ik toch wel hoger in. Vandaag waren alle toppers er.” Deze uitslag opent perspectieven voor de wereldbeker van Koksijde komende zondag. Daar mag bondscoach Rudy De Bie maar liefst dertien junioren meenemen.

“Ik ben al blij dat ik nu zeker tot die B-selectie zal horen. Enkele weken geleden had ik dat al opgegeven. Als De Bie me een kans geeft in de A-selectie zou dat enkel maar een surplus zijn. Het is altijd een droom geweest om in Koksijde te starten op een boogscheut van mijn eigen voordeur.”