Gerben Kuypers schiet meteen raak

Gerben Kuypers schiet meteen raak

Gerben Kuypers heeft de eerste veldrit van het seizoen in Steenhuffel gewonnen. De nieuweling van Lares-Doltcini werkte zich in de laatste ronde los van een groep van vijf. Met Perry Frijters en Niels Vandeputte vervolledigde voor Enertherm-BKCP het podium. Manon Bakker was de beste dames jeugd.

Gerben Kuypers schoot meteen als een pijl uit een boog en nam het omvangrijke deelnemersveld op de snelle omloop op sleeptouw. De nieuweling kreeg meteen Andress Verdonck mee in zijn spoor.

Het duo hield een hoog tempo aan, maar toch slaagde Lloyd Sprangers er na een versnelling in aan te sluiten. Met drie draaiden ze vlot rond, maar hun voorsprong was nog niet voldoende om gerust te zijn. Dat bleek ook, want in de achtervolging draaide Perry Frijters zijn gashendel volledig open en dichtte de kloof op de leiders met ploegmaat Niels Vandeputte in zijn wiel.

Met vijf draaiden ze de laatste ronde in. In die ronde viel de kopgroep nog volledig uit elkaar. Gerben Kuypers ontsprong de dans en won voor de ogen van zijn concurrenten de eerste nieuwelingewedstrijd van het seizoen. Perry Frijters won het teamduel nog van Niels Vandeputte voor plek twee.

Andress Verdonck viel na een opmerkelijk sterke wedstrijd nog net naast het podium, gevolgd door Lloyd Sprangers. Wannes Vanden Bussche was net niet sterk genoeg om bij de leiders aan te sluiten en werd verdienstelijk vijfde, voor Maxim Dewulf en Lenn Dejonghe.

Luke Verburg won nog het spurtje van Arno Van Den Broeck. De Belgische kampioen was na een verre startpositie onderweg naar de kop van de wedstrijd, maar door de wind trok een lint hem van zijn fiets. Kuypers is uiteraard ook de eerste leider in het Moedige veldrijderklassement.

Uitslag

1. Gerben Kuypers
2. Perry Frijters
3. Niels Vandeputte
4. Andress Verdonck
5. Lloyd Sprangers
6. Wannes Vanden Bussche
7. Maxim Dewulf
8. Lenn Dejonghe
9. Luke Verburg
10. Arno Van Den Broeck

Manon Bakker nestelt zich tussen mannelijke collega’s en wint overtuigend 

Ook de dames jeugd werd weer de wei ingestuurd. Daar was het Manon Bakker die de overwinning greep, en met overmacht. De Nederlandse Bakker vestigde zich van in het begin tussen haar mannelijke collega’s en draaide in het midden mee. Zo kon ze haar voornaamste concurrentes Eva Vermeersch en Elodie Kuijper meteen een hak zetten.

Bakker kon zonder  enige druk verder bollen en mocht dan ook zegevieren bij de dames jeugd. Eva Vermeersch zorgde voor het Belgische tintje op het podium want ook op plaats drie stond een Nederlandse, Elodie Kuijper. Mariska Schoon viel naast de prijzen, Anke Van Rompay sloot de top vijf.

Uitslag dames jeugd

1. Manon Bakker
2. Eva Vermeersch
3. Elodie Kuijper
4. Mariska Schoon
5. Anke Van Rompay
6. Mariska Schoon
7. Lindsay Windels

MVS_9663

MVS_9650

 

MVS_9634