Gerben Kuypers met lange solo naar zege in Knesselare

Gerben Kuypers met lange solo naar zege in Knesselare

Gerben Kuypers heeft zijn zegeteller meteen op twee gezet. De nieuweling van Lares-Doltcini domineerde de eerste manche van de Vlaamse Cyclocross Cup van start tot finish. De Nederlander Bart Hazenkamp haalde het na een knappe remonte in de achtervolgende groep voor plek twee van onder andere Lloyd Sprangers. Floor Weerink was de beste dames jeugd.

De spanning was er snel uit bij de nieuwelingen voor de overwinning. Gerben Kuypers snelde meteen naar de kop van de wedstrijd en liet de rest ter plekke. Achter hem was er meer spanning voor plek twee. Lloyd Sprangers, Andress Verdonck, Wannes Van Den Bussche, Maxim Dewulf en ook later de Nederlander Bart Hazekamp vormden samen de achtervolgende groep.

Aan Kuypers was echter niets te doen en greep zijn tweede zege van het seizoen. Andress Verdonck probeerde nog in de laatste ronde weg te komen, maar slaagde daar niet meer in. De groep viel wel nog uit elkaar.

In stukken kwam ze over de meet. Bart Hazekamp werd tweede, nadat hij in de beginfase na een gecontroleerde achtervolging kon aansluiten. Lloyd Sprangers vervolledigde het podium, terwijl Wannes van den Bussche zijn sterke seizoensstart doorzet met een vierde plek. Andress Verdonck werd nog vijfde, met Maxim Dewulf op zes.

Uitslag

1. Gerben Kuypers
2. Bart Hazenkamp
3. Lloyd Sprangers
4. Wannes van den Bussche
5. Andress Verdonck
6. Maxim Dewulf
7. Xander Geysels
8. Ryan Cortjens
9.  Jason Van Compernolle
10. Louis Decoster

batch_KNE_2499-2