Gerben Kuypers domineert in Neerpelt

Gerben Kuypers domineert in Neerpelt

Gerben Kuypers heeft de juniorenwedstrijd in Neerpelt op zijn naam geschreven. Hij haalde het van zijn ploegmaat Witse Meeussen en Len Dejonghe.

Net zoals bij de nieuwelingen lag de wedstrijd bij de junioren redelijk snel in een plooi. Gerben Kuypers, Witse Meeussen en Len Dejonghe scheiden zich al in de eerste ronde af van de rest. “Ik wou absoluut mee vooraan zitten om zo druk te kunnen zetten”, deed Kuypers zijn verhaal. “In de zandbak merkte ik dat ik de betere was. Na een paar keer prikken kon ik echt het verschil maken.”

Door de inspanning van Kuypers viel heel de kopgroep uit elkaar. De verschillen liepen snel op en de wedstrijd kende zijn definitieve vorm. “In de laatste ronde nam ik geen risico’s meer want door de regen lag de omloop er glad bij. Ik ben blij met deze tweede zege, zeker na de mindere periode door mijn sleutelbeenbreuk.” Witse Meeussen werd tweede.

Len Dejonghe voelde de hete adem van Yente Peirens nog in zijn nek, maar kon de derde plaats veiligstellen. Michael Bervoets werd vijfde.