VIDEO

Gerben de Knegt: “Belgen schuiven favorietenrol graag door”

VIDEO

Gerben de Knegt: “Belgen schuiven favorietenrol graag door”

Gerben de Knegt mag dan wel als renner niet meer actief zijn, dat weerhoudt hem er niet van om samen met de Nederlandse jeugd rondjes af te malen op de EK-omloop. De Nederlandse jeugdcoach kijkt uit naar morgen. “Alles kan morgen. Dat maakt een EK zo mooi.”

Bij alle jeugdcategorieën hebben de Nederlanders wel een topfavoriet in huis. Bij de junioren is er Jens Dekker, bij de dames U23 Maud Kaptheijns. “Ach, dat zeggen de Belgen graag. Ze schuiven graag de favorietenrol door”, lacht de Knegt.  “Maar goed, met Dekker hebben we inderdaad een favoriet. Maar we hebben ook Thijs Wolsink en Mitch Groot.”

“Belangrijk is dat Jens de ruimte krijgt. Maar hij is er zelf toe instaat om die ruimte te creëren. Jens is ook iemand die graag zijn eigen wedstrijd rijdt en het kopwerk niet schroomt. Ik hoop dat Jens goed kan vertrekken en dan is voor hem alles mogelijk.”

Bij de dames jeugd mogen de Nederlanders uitkijken naar Maud Kaptheijns. “Samen met Femke van den Driessche zijn het de twee meest genoemde namen.  Je moet er wel rekeningen mee houden dat dit een relatief nieuwe categorie is. Dan duiken er vaak onbekende namen op.”

“Maud heeft het spelletje goed onder controle. Op training zegt ze vaak dat ze niet goed is, maar in het weekend bewijst ze het tegendeel. Maud kan ook goed doseren, dus ze zal nu ook wel in orde zijn. Misschien moet ze tactisch rijden en het in de sprint afmaken.”

Beluister het volledige audio-interview hierboven