Geerte Hoeke maakt zondag wereldbekerdebuut: “Hard werk wordt beloond”

Geerte Hoeke maakt zondag wereldbekerdebuut: “Hard werk wordt beloond”

Bij de Noorderburen geloven ze steevast in hun vrouwelijke veldrittalenten. De Nederlanders sturen opnieuw een achtkoppige selectie naar Koksijde waarin één naam uit het oog springt, die van Geerte Hoeke. Een verrassende naam? Wel, eigenlijk niet.

Geerte Hoeke maakt zondag in Koksijde op 26-jarige leeftijd haar debuut in het wereldbekercircuit. Ietwat verrassend, hoewel, eigenlijk toch niet, want Hoeke kende een sterk seizoensbegin.

Derde in het Tsjechische Tabor, negende in Kruibeke, vijfde in Boom, tiende op de Koppenberg, achtste in Sint-Niklaas en dit weekend twaalfde in Gavere. Het zijn resultaten waar je als niet-prof maar al te graag mee thuiskomt.

Geerte Hoeke slaagde er alvast in en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Haar sterke en vooral ook constante resultaten worden nu beloond met een wereldbekerselectie voor de vierde manche in Koksijde.

“Ik had nooit gedacht dat ik deze stap nu al kon zetten”, vertelt Hoeke die pas dit seizoen echt kennis maakte met de UCI-veldritten. “Vorig jaar crosste ik voornamelijk op regionaal niveau. Het verschil tussen de KNWU- en de UCI-crossen zijn dan ook groot.”

“Ik ben dan ook bijzonder trots op de progressie die ik tot nu toe heb gemaakt, vooral als je daarboven nog eens bedenkt dat ik pas drie jaar geleden in het veldrijden ben gestapt. Ik had toen amper één jaar op de weg gereden. Maar goed, er is nog steeds heel wat progressie te maken.”

Ideale beloning voor het harde werk

Dan is een selectie voor een wereldbekermanche misschien wel de perfecte beloning. “Het is een enorme motivatie om door te blijven gaan. Met mijn fulltime baan is het vaak niet gemakkelijk om alle trainingen af te werken. Maar het is bijzonder mooi om te zien dat het harde werk beloond wordt.”

En dat dat harde werk ook sportief loont kan ze zondag nog eens tonen. “Ik kijk er al naar uit. Er gaat zonder enige twijfel heel wat nieuws op mij afkomen, nieuwe indrukken en nieuwe ervaringen.”

“Verder hoop ik op een fysiek zware wedstrijd, dan ben ik toch wel op mijn best denk ik. Ik hoop dat ik mij zondag kan tonen om zo verder te kunnen werken en zo nog stappen omhoog kan zetten”, besluit de sympathieke Nederlandse.