Geert Wellens: “Zeer moeilijk om winnares bij de dames nieuwelingen aan te duiden”

Geert Wellens: “Zeer moeilijk om winnares bij de dames nieuwelingen aan te duiden”

Aanstaande zaterdag klokslag 12 uur duiken de eerstejaarsnieuwelingen het veld in voor hun BK. Dit jaar zullen ze het gezelschap krijgen van vijftien nieuwelingen dames, die zo voor het eerst apart van de dames belofte en elite hun kampioenschap afwerken. Geert Wellens liet zijn licht schijnen over deze, aan elkaar gewaagde, categorie.

Wellens begint zijn betoog met een wijze les. “Ik ga vooraf geen favoriet aanduiden. We hebben hier te maken met zeer jonge dames, een favoriet aanduiden zou hen enkel maar veel druk opleggen. Op de zware omloop zal de beste zeker winnen.” Zelf verwacht hij een open strijd tussen een aantal dames. “Julie Roelandts, Julie Brouwers en Mirthe Van den Brande zijn volgens mij zeer aan elkaar gewaagd.”

“Ik heb wel geen enkel idee wie van deze dames aan het langste einde zal trekken. Op deze omloop kan de strijd weleens snel gestreden zijn. Degene met de beste benen zal, zoals eerder gezegd, zeker winnen.” Julie Brouwers werd na Tess Van Loy en Kiona Crabbé vorig jaar derde in Oostende en is aan een sterk seizoen bezig. Roelandts, sinds dit jaar nieuwelinge, won dit seizoen al een heel aantal wedstrijden. Mirthe Van den Brande behaalde al heel wat podia.

Toekomst binnen de eigen rangen. 

Van de vijftien deelnemende dames rijden er drie binnen Geerts eigen Vondelmolen team. “Toekomst gericht hebben we met deze dames in de breedte een sterk team. Brouwers is de beste van de drie, maar ook al een jaartje ouder. Lies’l Schevenels en Sterre Vervloet komen beide uit het mountainbike.”

De overstap naar het veld was niet zo simpel, toch maakten ze de afgelopen weken heel wat progressie. “Misschien kunnen ze wel verrassen met een mooie uitslag. Maar moest dit niet zo zijn, dan hebben ze zeker weer veel kunnen leren op een mooie zandomloop zoals Koksijde.”

Foto: Kristof Bruers