Geert Wellens met Donen-Vondelmolen CX Team het veld in

Geert Wellens met Donen-Vondelmolen CX Team het veld in

Zeg vanaf nu Donen – Vondelmolen CX Team en niet meer AA-Drink/Kalas Team. Vanaf 1 januari 2017 duikt het team van Geert Wellens met een achtkoppige bende, een nieuwe naam en nieuwe outfits het veld in. Een nieuwe professionelere wind. 

Zoals het team enkele jaren voor het eerst het veld in dook, zullen ze ook de lijn verder trekken. Het Donen / Vondenmolen CX Team legt volledig de focus op het dames veldrijden. Met een gezonde mix van jeugdig talent, zoals uittredend Belgisch kampioene bij de nieuwelingen Tess Van Loy, en ervaring met Joyce Vanderbeken en nieuwkomer Karen Verhestreaten. Ook junior Cedric Mertens en wereldkampioen bij de masters Arne Daelmans maken nog steeds deel uit van het team.

kbw_7106-squareVerhestraeten is nieuw in het team. “Het is een heel leuke groep”, stak de vijfentwintig jarige van wal tijdens de presentaties. “De meeste dames kende ik uiteraard, maar met allemaal vrouwen samen blijft toch een speciaal gegeven. Gelukkig valt alles tot nu toe heel goed mee. Net zoals mijn seizoen, waarin ik boven mijn verwachtingen presteer.”

“Ik sta nu negende in de Ijsboerke Ladies Trophy en heb ook echt wel een doel gemaakt van dat klassement. Hopelijk kan ik met die top tien plaats mijn nieuw team meteen iets teruggeven.” Samen met Joyce Vanderbeken, die de jeugd nog wat extra ernst wil bijbrengen, vormt ze de elitekern van het team.

Bekijk straks een interview met Geert Wellens

Donen / Vondelmolen – CX Team

Junior: Cedric Mertens
Dames U15: Tess Van Loy
Dames U23: Axelle Bellaert, Shana Maes, Eva Maria Palm en Jara Noël
Dames elite: Joyce Vanderbeken en Karen Verhestraeten
Teammanager: Geert Wellens

Foto’s: Kristof Bruers – Tekst: Brecht Toelen 

kbw_7074