Geen wereldkampioene de Jong in Zolder: “Virus legde me lam”

Geen wereldkampioene de Jong in Zolder: “Virus legde me lam”

Wereldkampioene Thalita de Jong zal maandag niet aan de start verschijnen van de wereldbeker in Zolder. Door een virus moet ze de wedstrijd aan haar neus laten voorbij gaan. “Jammer dat ik niet als kampioen kan terugkeren naar de plaats waar ik de trui veroverde”, reageerde de Jong teleurgesteld aan start-box.be

De problemen begonnen voor de Nederlandse al afgelopen week in Namen. “Daar ben ik na mijn val ziek geworden”, begon de wereldkampioene haar verhaal. “Ik moest sowieso al rust inplannen voor mijn heup en rug, maar toen ik opnieuw begon te fietsen had ik al snel door dat het niet goed was.” 

Na een harde val is een renner en renster sowieso al kwetsbaarder. “Bij mij was het dus prijs. Ik ben pas donderdag op mijn fiets kunnen kruipen, maar bleef kampen met hoofdpijn en moeheid.”

Moeilijke beslissing 

Ook de daarop volgende dagen ging het niet beter. “Pas op zaterdag heb ik rustig kunnen fietsen zonder hoofdpijn. Dan volgt er een moeilijke keuze. Samen met mijn vriend, coaches en bondscoach heb ik dan alles op een rijtje gezet en besloten om niet te starten.”

De Jong heeft nochtans mooie herinneringen aan de omloop. “Echt jammer dat ik er niet kan starten. Het is één van mijn favoriete omlopen, maar mijn gezondheid gaat voor. Nu de komende dagen goed rusten, trainen en dan hopelijk sterk terug aan de start in Loenhout”, besloot ze strijdvaardig.

Brecht Toelen en Wouter Toelen